Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Hayatın Sesi” adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Huysuz bir hayatla mücadele etmek…
Gülseren Budayıcıoğlu Hayatın Sesi isimli yeni kitabında bir kez daha kendi “Kırmızı Oda”sının kapısını aralıyor ve orada biriken hikâyelerden seçtiklerini bizlerle paylaşıyor; “hayatın sesi”ni daha iyi duyup anlayabilelim diye…
Hayatın Sesi’nde farklı farklı konulara değiniyor Budayıcıoğlu, ıssız evlerin trajedisini yaşayan çocuklardan erkek ve kadın hikâyelerine, karısına şiddet uygulayan profesörden bunu cinayete kadar vardıranlara, acil servislerde yaşanan acılı ve trajikomik olaylardan, servis hastalarına dek…
Satır aralarında anadilimizin şefkat olması gerektiğini sezdiren yazar, okuru yeniden düşünmeye, kendini sorgulamaya ve kendiyle baş başa kalmaya doğru götürüyor.
• Başarı, sonsuza doğru akan bir nehir gibidir. Hiç kimse o nehrin sonuna ulaşamaz ve ulaşamadıkça da kendini başarılı görüp bunun tadını çıkaramaz.
• Hayat sadece kitaplardan öğrenilmiyor. Hayatın kendisi bir okul zaten.
• Duygularımız, derelerde hiç durmadan akan sulara benzer. Doğduğumuzda suyu pırıl pırıldır, berrak olan o dereye güzel şeyler atarsak suyun parlaklığı giderek artar. Attığımız her sıkıntı, her kaygı, her üzüntü ise rengini bulanıklaştırır. Hele ki attıklarınızın içinde bolca acı varsa, su kapkara olur.
• Bir başkasını anlamak bizi daha insan yapar. İnsan olduğumuzu hissetmekse, bizi kendimizle daha çabuk barıştırır.
• Hayatın huyunu suyunu iyice öğrenseniz de, ne derse onu yapsanız da, ummadığınız yerde çıkmaz sokaklara sokuverir sizi. Ne olduğunu, neden olduğunu daha siz anlamadan yine çeker gider.
• Huysuz bir hayatla mücadele etmek, iyi yaşayabilmek çok ciddi bir sanattır. O sanatı da, eğer iyi bir öğrenciyseniz, yine kendisi öğretir size. Hayatın sesini duyanlara, buna özen gösterenlere, onu anlamaya çalışanlara bile kırk çalım atsa da, sonunda sizi görür, sesinizi duyar ve tanır. Ona bakışınızı, ona duyduğunuz hayranlığı, onunla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğinizi hissettikçe, sizinle başka türlü bir ilişki kurmaya başlar. Size arkasını dönmez, sizi unutmaz. İki kere vursa da üçüncü de size öyle şeyler gösterir, öyle şeyler yaşatır ki, şaşıp şaşıp kalırsınız. Aranızdaki muhabbet giderek koyulaşır. Ama sizi en iyi tanıdığı gün bile elindeki sopayı hiç unutturmaz size.
Duygularımız durmadan akan derelere benzer. Doğduğumuzda pırıl pırıl olan o berrak dereye attığımız her sıkıntı, her kaygı, her üzüntü rengini değiştirir, onu bulanıklaştırıp karartır.
Huysuz hayatla iyi geçinebiliyor, bunun için mücadele etmekten hiç yorulmuyor ve vazgeçmiyorsak, ne mutlu bize. Çünkü sadece bu mücadeleden hiç vazgeçmeyenlerin dereleri güneşte pırıl pırıl parlayarak akar…
Yazar Hakkında:
Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, üç çocuklu bir memur ailesinin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. Öğrenciliği boyunca bir yandan da yeni açılan TRT televizyonlarında spiker ve sunucu olarak çalıştı. Psikiyatri ihtisasını yaptığı Hacettepe Üniversitesi’nde on yıl boyunca asistan ve öğretim görevlisi olarak hizmet verdi.
Ankara’da yıllarca muayenehane hekimliği yaptıktan sonra 2005’te, Türkiye’nin ilk psikiyatri merkezi olan ve halen Ankara ve İstanbul’un çeşitli bölgelerinde hizmet veren Madalyon Psikiyatri Merkezi’ni kurdu.
Psikiyatri bilimini hikâye ve romanlar yoluyla insanlara ulaştırmak amacıyla yazdığı Madalyonun İçi, Günahın Üç Rengi, Hayata Dön, Kral Kaybederse ve Camdaki Kız adlı kitapları yayımlandı. Hemen ardından bu kitaplardan esinlenerek hazırlanan “İstanbullu Gelin”, “Doğduğun Ev Kaderindir”, “Masumlar Apartmanı”, “Kırmızı Oda” ve “Camdaki Kız” adlı televizyon dizileri beğeniyle izlendi.
2020’de Madalyonun İçi adlı kitabı Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yılın kitabı ödülüne layık görüldü. Yine aynı yıl, Medipol Üniversitesi tarafından “Yılın En İyi Farkındalık Yaratan Yazarı” ödülünü aldı.
2021 yılında Hacettepe Üniversitesi’nce yılın en iyi yazarı seçilerek “3. Kristal Geyik” ödülünün sahibi oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin dağıttığı 2021 yılı Sosyal Medya ödülleri yazarlık dalındaki ödül yine Gülseren Budayıcıoğlu’na verildi.
Yeditepe Üniversitesi “9. Dilek” ödülünü ise, yılın en iyi dizisi kategorisinde “Masumlar Apartmanı” aldı.
İki çocuk annesi olan Gülseren Budayıcıoğlu, Madalyon Psikiyatri Merkezi’nin başkanlığını yapmaya, ülkemiz insanlarının gerçek yaşamlarından alınan hikâye ve romanlarını yazmaya devam ediyor.
www.facebook.com/drgbudayicioglu
www.twitter.com/drgbudayicioglu
Yazarın Doğan Kitap Tarafından Yayımlanan Diğer Kitapları: Camdaki Kız, Hayata Dön
edebiyathaber.net (16 Şubat 2022)