Gümüşlük Müzik Festivali iki konserle devam ediyor

Ağustos 12, 2024

Gümüşlük Müzik Festivali iki konserle devam ediyor

21. Gümüşlük Müzik Festivali müzikseverle buluşmaya devam ediyor. Mats Eilertsen Trio… 14 Ağustos Çarşamba akşamı gerçekleşecek konser, Gümüşlük sahilinde cazseverlerle buluşacak. 15 Ağustos Perşembe gününde ise piyanist İlyun Bürkev ve kemancı Elvin Hoxha bir konser gerçekeştirecek.

Günümüz kuzey cazının önde gelen ve dikkat çeken ismi, kontrbas ustası Mats Eilertsen’in uzun yıllar beraber çalıştığı grubuyla sahne alacakları konser festival merkezinde, deniz kenarında yer alan “Suda Sahne”de gerçekleşecek.

Kontrbasa özel sıcak ve lirik yaklaşımıyla; istikrarlı ama aynı zamanda deneysel olma yeteneğiyle tanınan Mats Eilertsen’in müziği, netlik, coşku ve sürekli yeni sesler arayışıyla öne çıkıyor. Piyanoda Harmen Fraanje ve davulda Thomas Strønen’den oluşan triosuyla kaydettiği ve büyük ilgi gören son albümleri “And Then Comes The Night”ın dışında, Eilertsen, dünyanın en önemli caz etiketi olan ECM katalogu için Tord Gustavsen, Trygve Seim, Mathias Eick, Nils Økland, Wolfert Brederode ve Jakob Young gibi sanatçılarla yaptığı kayıtların yanı sıra triosu da dahil olmak üzere, kendine ait çeşitli projeler sürdürmekte.

İlyun Bürkev & Elvin Hoxha; Gümüşlük Müzik Festivali’nde beklenen konser

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Piyanist İlyun Bürkev ve Kemancı Elvin Hoxha’nın konseriyle, 15 Ağustos Perşembe akşamı, TAŞTA konserleri kapsamında Antik Taş Ocağı’nda…

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın, kendisinden “Veliahdım” diye bahsettiği Piyanist İlyun Bürkev ve 8 yaşında ilk konserini verdiği günden bu yana ödülden ödüle koşan Kemancı Elvin Hoxha, Gümüşlük Müzik Festivali’nin tarihi konser alanında, Amerikan Hastanesi Bodrum’un etkinlik sponsorluğuyla bir araya geliyor.

Beethoven’dan Kreisler’e Müzik Dolu Bir Gece

Bu yıl 52. İstanbul Müzik Festivali açılış konserinde sahne alan ve izleyenleri kendine hayran bırakan İlyun Bürkev, piyano eğitimine dört yaşında başladı. Prof. Burcu Aktaş Urgun, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve Prof. Pavel Gililov ile eğitimine devam eden Bürkev, ilk uluslararası başarısını 2018’de 10 yaşındayken kazandı. Pek çok uluslararası yarışmada birincilikleri ve ödülleri bulunan Bürkev son 4 yıldır, Gümüşlük Festivali Akademisi masterclass programlarına katılıyor ve festival kapsamında ikinci kez sahne almak için hazırlanıyor. Bürkev, 13-26 Temmuz’da ABD’de düzenlenen Philadelphia Müzik Festivali’nden (PIMF) iki ödülle dönmüştü. Kendi yaş grubunda birincilik ve tüm kategorilerde Grand Prize ödülü kazanan Bürkev, 8-19 yaş grubundan 57 müzisyenin katıldığı yarışmada, 14-15 yaş kategorisinde finale kalan tek piyanist oldu.

Geniş repertuvarı ile dikkat çeken solo konser kemancısı Elvin Hoxha, beş yaşında keman çalmaya başladı. 1997’de saygın müzisyenlerden oluşan bir aileye doğan Hoxha, 8 yaşında büyükbabası Server Ganiyev ile ilk orkestra konserini verdi ve aynı yıl Zürih Konservatuvarı Genç Öğrenci programına kabul edildi. 10 yaşından itibaren, dünyaca ünlü şefler ve saygın orkestralarla dünyanın dört bir yanındaki önemli konser salonlarında ve prestijli uluslararası festivallerde performans sergiledi.

Konser programı

Hem ikili olarak hem de Gümüşlük Müzik Festivali’nde birlikte ilk kez sahne alacak olan İlyun ve Elvin, konser programlarında Beethoven, Franck, Waxman ve Kreisler’in eserlerine yer verecek. İlk olarak L.V. Beethoven’dan, “Keman Sonatı No. 1 Re Majör,  Op. 12” adlı eseri seslendirecek olan ikili daha sonra C. Franck’dan, “Keman Sonatı, La Majör” adlı eseri icra edecek. Program Waxman’ın, “Carmen Fantasie” ve F. Kreisler’in, “Liebesleid” adlı yapıtlarıyla sürecek.

edebiyathaber.net (12 Ağustos 2024)

Yorum yapın