Gündüz Vassaf 12 Ekim’de “Kütüphane Söyleşileri”nde Arter’e konuk oluyor

Ekim 1, 2024

Gündüz Vassaf 12 Ekim’de “Kütüphane Söyleşileri”nde Arter’e konuk oluyor

Arter’in, edebiyat ve sanat ilişkisine yeni bakışları mümkün kılmak amacıyla düzenlenen Kütüphane Söyleşileri serisinde, kitapların ortaya çıkış süreçleri odağa alınarak çeşitli okuma biçimleri yorumlanıyor. Serinin üçüncü konuğu, yazar ve psikolog Gündüz Vassaf olacak. 12 Ekim Cumartesi günü 17:00’de Arter Kütüphanesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştireceği söyleşide Vassaf, ilk romanı Ressamın İsyanı’nda Caravaggio üzerinden ele aldığı sanat üzerine konuşacak.

Her etkinlikte Arter Kütüphanesi’nde farklı bir yazarın ağırlandığı Kütüphane Söyleşileri başlıklı konuşma serisi, ele alınan kitapların ve eserlerin ortaya çıkış serüvenlerine ve alt metinlerine odaklanırken, çeşitli okuma biçimleri yorumlanarak tartışmaya açılıyor.

Kütüphane Söyleşileri serisinin üçüncüsü kapsamında Arter, sıradışı metinleriyle tanınan yazar Gündüz Vassaf’ı konuk edecek. 1992 tarihli Cehenneme Övgü: Gündelik Hayatta Totalitarizm’den bugüne pek çok deneme kitabı yayımlayan Vassaf, 12 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 17:00’de Arter Kütüphanesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek söyleşide ilk romanı Ressamın İsyanı’nda (2023) Caravaggio üzerinden ele aldığı sanat üzerine konuşacak.

Gündüz Vassaf hakkında:

Gündüz Vassaf (d. 1946) liseyi Robert Kolej’de tamamladıktan sonra aldığı futbol bursuyla psikoloji eğitimi gördüğü George Washington Üniversitesi’nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi’nden psikoloji doktorasını aldıktan sonra, uzun süre Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi’nde öğrencilere psikolojik danışmanlık yaptı. 12 Eylül 1980 askerî darbesinin ardından öğretim üyeliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’nden istifa etti. Kassel, Marburg ve Bremen üniversitelerinde öğretim üyesi, Kanada McGill Üniversitesi Center for Developing Area Studies’de “konuk” akademisyen, Amsterdam’da Averroes Stichting’de klinik psikolog, Viyana’da Institute für Höhere Studium ve Avrupa Bilim Vakfı’nda da konuk araştırmacı olarak çalıştı. Kurulduğu günden kapandığı 2016’ya kadar Radikal gazetesinde “Uçmakdere” başlıklı köşe yazılarıyla 20 yıl boyunca yer aldı. Bugüne dek yayımladığı çok sayıda kitap arasında kurmaca, şiir ve gündelik hayatın psikolojisine odaklanan, özgürlük arayışı temalı denemeler yer alır. Yazdıkları edebiyat, anekdot, felsefe ve psikolojiyi harmanlar. Kürşad Oğuz tarafından kaleme alınan nehir söyleşi formatındaki biyografisi Gündüz Feneri adıyla 2011 yılında yayımlanmıştır. 2023’te yayımlanan son kitabı Ressamın İsyanı, ilk romanıdır.

edebiyathaber.net (1 Ekim 2024)

Yorum yapın