Halil Gökhan’ın ‘İstanbul Oteli’ kitabı okuyucuyla buluştu

Eylül 10, 2024

Halil Gökhan’ın ‘İstanbul Oteli’ kitabı okuyucuyla buluştu

Halil Gökhan’ın İstanbul Oteli adlı kitabı Kafekültür Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

1987-2024 yılları arasında 37 yıllık bir dönemde yazar Halil Gökhan’ın kaleme aldığı ve çok azı dergilerde yayımlanmış, kimileri edebiyat ödülleri kazanmış 41 öyküsü bulunuyor İstanbul Oteli’nde.

1989 yılında ilk öyküsü Varlık dergisinde yayımlanan yazarın ilk öykü kitabı 2013’te yayımlandı: Anahtar Deliği.

İkinci öykü kitabı Déja-vous’nun ardından İstanbul Oteli yazarın üçüncü öykü kitabı olarak okurlarıyla buluşuyor.

Bu kitaptaki 41 öykü Halil Gökhan’ın uzun yıllara yayılan edebi serüveninin özünü sunan, zengin ve derin bir anlatı toplamı. İstanbul Oteli, hem bireysel hem de toplumsal meseleleri keskin bir gözlemle ele alarak okuyucuyu düşündürücü bir yolculuğa çıkarıyor.

Kitapta, zaman, kimlik, varoluş ve mekân gibi temalar, yazarın özgün üslubuyla derinlemesine sorgulanıyor.

“Tanrısal Açmazlar Eşiğinde Bir Çözüm Uyarlaması” gibi öykülerde, maskelerin ve yüzlerin iç içe geçmişliği üzerinden kimlik ve zamanın sorgulanışı, yazarın kalemindeki felsefi derinliği yansıtıyor.

“Karıkocaölünce” ve “I,ı” gibi öykülerde ise mekânın insan üzerindeki etkileri ustaca işleniyor.

İstanbul Oteli, Gökhan’ın edebi yetkinliğinin ve anlatı sanatındaki ustalığının zirveye ulaştığı bir eser olarak, edebiyat dünyasında kalıcı izler bırakmaya aday. Bu kitap, okuyucuyu hem zihinsel hem de duygusal anlamda derinleştiren bir okuma deneyimi sunuyor.

Halil Gökhan kimdir?

17 Temmuz 1967 Tarsus doğumlu yazar, yayıncı, editör, çevirmen. Şair-yazar, eğitimci H. Zekâi Yiğitler (1940-2004) ile eğitimci, yazar ve çevirmen Nuriye Yiğitler’in oğludur. İlköğrenimini, Balıkesir Mithatpaşa İlkokulu’nda ve ortaöğrenimini Edremit Lisesi orta bölümünde bitirdi. 1985’te Bursa Işıklar Askeri Lisesi’ni 1989’da Kara Harp Okulu’nu tamamladı. Roman, öykü ve çevirileri Varlık, Kitaplık, Gösteri gibi dergileri ile Cumhuriyet Kitap Eki’nde yer aldı. Yazı ve çevirileriyle edebiyat, kültür ve sanat basınında uzun dönem yer aldı. İlk kitap çevirisi “Enstantaneler, Alain Robbe-Grillet” 1990’da yayımlandı. (Yazıt Yayınları)Yayımlanmış ilk eseri olan Ben Yükseklik Korkusu Ağustos 1989’da Varlık Dergisi’nde çıktı. 1997’de Türkçenin ilk edebiyat web sitesi Superonline/Edebiyat’ı kurdu ve 2000 yılına kadar yönetti. 1998’de, sanat yönetimini Bülent Erkmen ajansının yaptığı ve Beyoğlu’nda gerçekleşen La Décade de la Francophonie festivalini yarattı ve yönetti. 1997-2012 arası çeşitli basın/medya gruplarındaki, dergi ve gazetelerde editör ve yazar olarak çalıştı. 2012’de resmileşen telif hakları ajansı COPIAE Istanbul’da (1997-2012) 1000’in üzerinde yabancı kitabın yayın haklarını ve editörlüklerini birçok büyük yayın kuruluşuyla çalıştı. İlk romanı Yedinci 1999’da çıktı. 2004’te Konuşan Kadın (2012’de Dolu Ağız adıyla yeniden çıktı), 2006’da Yeni Sevgili, 2009’da ise Obtüratör romanları çıktı. Abdi İpekçi, Orhon Murat Arıburnu, Altın Koza, Yaşar Nabi Nayır yarışmalarında; öykü, film hikâyesi ve şiir dallarında ödüller kazandı. 2000 yılında Türkolog Timour Muhidine ile birlikte hazırladıkları Türk Edebiyatında Paris adlı kitap Yapı Kredi Yayınları’nda çıktı ve aynı yıl Fransa’da Fransızca olarak yayımlandı. Modern ve çağdaş Fransız şiiri antolojileri hazırladı. Çeşitli otomobil dergilerinde bir bütün olarak yazdığı denemelerini Otomobil adlı kitabında bir araya getirdi. Barbuni.com kültür sanat haber içerik sitesini kurdu ve yönetti. (2007-2009). 2000’den bu yana serbest-bağımsız bir yazar ve yayıncı olarak çalışıyor. 2002-2009 arasında aylık Le Monde diplomatique gazetesinin Türkiye temsilcisi ve editörlüğünü yaptı. Editörlük, yayın-basın danışmanlığı, yayın hakları, iletişim gibi alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. 2012’de Kafekültür’ü kurdu.

edebiyathaber.net (10 Eylül 2024)

Yorum yapın