Hiçbir Şey Siyah Değildir, ünlü ressam Frida Kahlo’nun tutkulu ve acı dolu hayatını gözler önüne seriyor

Ekim 7, 2024

Hiçbir Şey Siyah Değildir, ünlü ressam Frida Kahlo’nun tutkulu ve acı dolu hayatını gözler önüne seriyor

Claire Berest’in Hiçbir Şey Siyah Değildir adlı kitabı Destek Yayınları tarafından Egemen Kulaçlı çevrisiyle Beyaz Baykuş Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Fransız yazar Claire Berest’in büyük beğeni toplayan romanı Hiçbir Şey Siyah Değildir, ünlü ressam Frida Kahlo’nun tutkulu, acı dolu ve devrimci hayatını gözler önüne seriyor.

Berest, Kahlo’nun hem sanatı hem de hayatının dönüm noktalarını derinlemesine ele alarak okuyuculara, Frida’nın sanatının arkasındaki kişisel acıları, trajedileri ve tutkuları sunuyor.

Frida Kahlo’nun  Diego Rivera ile olan çalkantılı ilişkisini ve inişli çıkışlı hayatını merkeze alan kitap,  Kahlo’nun travmatik çocukluğu, geçirdiği kazalar, aşk hayatı ve siyasi mücadeleleri aracılığıyla onun sanatına nasıl şekil verdiğini ustalıkla anlatıyor.

Claire Berest’in kaleme aldığı “Hiçbir Şey Siyah Değildir” Beyaz Baykuş Yayınları’nda…

Arka Kapak Yazısı:

SANA SIĞINMAK İSTEYEREK FIRTINANIN SEN OLDUĞU GERÇEĞİNİ GÖZDEN KAÇIRDIM. SIĞINMAM GEREKEN KİŞİ SENDİN. AMA KİM FIRTINALARDAN KORUNARAK YAŞAMAK İSTER Kİ?

Frida Kahlo, ergenlik çağında ciddi bir kaza geçirir. Zorlu geçen iyileşme sürecinde resim tutkusunu ve yeteneğini keşfeder. Yine de yaşamaktan vazgeçmez. Kariyerinin başında hayatının aşkı olan ünlü Meksikalı ressam Diego Rivera ile tanışır. Onların derin ve acı verici aşkları adeta renklerin büyüsüne karışır. Üç ana renk vardır: mavi, kırmızı, sarı. Frida’nın hayatı da üç perdelik bir oyuna dönüşür: trajedi, şehvet ve hüsran…

Bu, iki başarılı sanatçının tutkusunu ama bunun ötesinde bir kadının, bir ikonun ve inanılmaz bir ressamın doğuşunu anlatan muhteşem bir roman.

“Renkler ve duygularla dolup taşan olağanüstü bir kitap.” -Libération

edebiyathaber.net (7 Ekim 2024)

Yorum yapın