Ashley Ramsden ile Sue Hollingsworth’un “Hikâye Anlatma Sanatı” adlı kitabı, Ali Bucak çevirisiyle İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Hikâye anlatma sanatı, son yıllarda giderek yaygınlaşıyor ve daha çok kişi tarafından sevilip benimseniyor. Artık çocuklar kadar yetişkinler de bu söz zanaatının çekimine kapılıyor ve hikâyelerin dünyasında vakit geçirmek istiyorlar. Sadece aile arasında ya da arkadaş çevresinde değil, profesyonel alanda da hikâye anlatıcılığından geniş ölçüde yararlanılıyor. Okulda dersi eğlenceli hale getirmek isteyen öğretmenler, iş arkadaşlarını ya da çalışanlarını etkilemek isteyen yöneticiler, danışanlarına hikâyeler aracılığıyla yardımda bulunmak isteyen terapistler ya da sadece arkadaş toplantılarında sevdiklerini eğlendirmek isteyen dost canlısı kişiler hayatlarında hikâyelere daha çok yer açıyor ve hikâye anlatma sanatının inceliklerine ilgi duyuyorlar.
Ashley Ramsden ile Sue Hollingsworth Hikâye Anlatma Sanatı’nda yirmi yılı aşkın süredir bu alanda edindikleri deneyimi aktarıyor ve konuya ilgi duyup yeteneğini açığa çıkarmak isteyenlere denenmiş özel teknikler, pratik öneriler ve önemli tüyolar eşliğinde yol gösteriyorlar. Hikâyeleri seven ve onlara daha yakından bakmak isteyen herkes için eşsiz bir kılavuz.
Kitaptan bir bölüm okumak için>>>
Sue Hollingsworth
İngiltere’deki Emerson Koleji’ne bağlı Uluslararası Hikâye Anlatma Okulu’nda ders veriyor ve dünya genelinde hikâye anlatıp kurslar düzenliyor. Gerçek hayat hikâyelerini öğretmede ve anlatmada geniş tecrübe sahibi olan Hollingsworth, vahşi doğada hikâye anlatma turlarına rehberlik ediyor, ayrıca hikâye anlatma inzivaları düzenliyor. “Yolda Giderken”, “Cennetin Dışında” ve “Fırtınayı Yönetmek” gibi doğayla yeni bir ilişki kuran anlatımlarıyla tanınıyor.
Ashley Ramsden
İngiltere’deki Emerson Koleji’ne bağlı Uluslararası Hikâye Anlatma Okulu’nda ders veriyor ve dünya çapında hikâye anlatıp kurslar düzenliyor. Tiyatro ve hitabet kökenli olan Ramsden’in hikâye anlatmayı öğretmek için kendi geliştirdiği yöntemler ve anlatıcılara verdiği özel ses alıştırmaları bulunuyor. Özellikle, çok sevilen “Bir Noel Şarkısı”, “Nasrettin Hoca’nın Olağanüstü Maceraları”, “Tistou ve Umut Eken Adam” gibi tek kişilik şovlarıyla tanınıyor.
edebiyathaber.net (18 Ocak 2017)