hep kitap, okurlarını antik çağlardan günümüze uzanan benzersiz iki kitapla buluşturmaya hazırlanıyor: İcatların Öyküsü ve Felsefenin Öyküsü. Günümüzde yokluğunu bile düşünemeyecek kadar normalleştirdiğimiz teknolojik aletlerin ilk adımlarını anlatan İcatların Öyküsü ve felsefe evrenine adım atmak isteyenler için eşsiz bir rehber niteliği taşıyan Felsefenin Öyküsü, 2 Şubat’ta meraklı okurlarla buluşacak.
İCATLARIN ÖYKÜSÜ: ANTİK ÇAĞLARDAN GÜNÜMÜZE
Homo sapiens olarak da bilinen ilk insanların iki yüz bin yıl önce Afrika kıtasında evrimleştiğine inanılır. İnsanların, basit araç gereçlerle başlayan icat yolculuğu hayal bile edemediğimiz bir seviyeye ulaştı. Her geçen gün yeni başarılara doğru ilerleyen bir tarihin kaydını tutmak zor… Ama bunu ustalıklı bir şekilde yapan Prof. Shobhit Mahajan; insan dehasının somut örneklerini gördüğümüz icatlar dünyasının izini tarih öncesinden sürmeye başlayıp 21. yüzyıla kadar getiriyor. İlk baltalar, ilk tarım aletleri, ilk buharlı makineler, ilk bilgisayarlar; ulaşımdaki ilerlemeler, genetik bilimindeki yenilikler, günümüzde yokluğunu bile düşünemeyecek kadar normalleştirdiğimiz teknolojik aletlerin ilk adımları… Hepsi İcatların Öyküsü’nde tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor, her sayfayı tarihin önemli bir anı süslüyor. Siz de bu anlara şahit olup ufak bir zaman yolculuğuna çıkmak istemez misiniz?
FELSEFENİN ÖYKÜSÜ: ANTİK ÇAĞLARDAN GÜNÜMÜZE
“Merak, başlangıçtan bu yana insanlığı felsefe yapmaya itmiştir, hâlâ da itmektedir.” Büyük Yunan düşünür Aristoteles’in bu sözü bugün hâlâ geçerli. Muhtemelen yıllar sonra da geçerliliğini koruyacak. Hal böyleyken felsefe tarihi de düşünürleri, akımları, kavramları ve teorileriyle alabildiğine uzanan bambaşka bir evren… hep kitap kendi kurallarıyla yönetilen bu evrene adım atmak isteyenler için eşsiz bir rehber sunuyor: Felsefenin Öyküsü. Christoph Delius, Matthias Gatzmeier, Deniz Sertcan ve Kathleen Wünscher imzalı bu kitapta Antik Yunanlı filozoflardan modern filozoflara kadar sayısız filozof, sayısız teori, sayısız soru ve sayısız yöntem sizleri bekliyor. Hem de birbirinden güzel illüstrasyon ve çizimle birlikte! Felsefenin antik çağlardan başlayan uzun tarihini öğrenmek istiyorsanız baş ucunuzda Felsefenin Öyküsü’ne yer açın!
Güner Nazlı Aral’ın dilimize çevirdiği İcatların Öyküsü ve Ayşegül Gürsel Duyan’ın dilimize çevirdiği Felsefenin Öyküsü kitapları, 2 Şubat’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.
edebiyathaber.net (30 Ocak 2018)