“İlk Çocuk Kitabımı Yazıyorum” atölyesi ikinci yılında

Eylül 17, 2024

“İlk Çocuk Kitabımı Yazıyorum” atölyesi ikinci yılında

Kumdan Kale Yayınları’nın 2023 yılının Ekim ayında başlatıp her ay yeni bir sınıf açtığı atölyesi yeni dönemine başladı.

Bültenden

Resimli çocuk kitapları son yıllarda birçok kişinin ilgisini çeken ve halen popülerliğini koruyan bir alan. Birçok kişi bu alanda üretmek istiyor…

İçeriğe hızlı bir bakış

Başlarken önce bu işin zorlukları masaya yatırılıp ardından çocuklar için yazmanın hangi olanaklarla mümkün kılınabileceği ortaya konuyor. Çocuğun dış dünyayı algılama biçimi için Piaget, insanın iç dünyası için Jung, çocukla iletişim için de Rogers katılımcılara rehberlik ediyor. Ve Le Guin’in sözü atölye boyunca sık sık tekrarlanıyor: “Çocuklar büyük miktarlarda çöp yiyebilirler (onlar için iyidir de bu) ama yetişkinlerden farklıdırlar; daha plastik yemeyi öğrenememişlerdir.”

Doğru kitabı seçmek ve yazabilmek…

Yayıncı ve çok okunan yazar Işıl Erverdi’nin yürüttüğü atölyeler geçtiğimiz sene 100’ü aşkın katılımcıya ulaştı. Katılımcılar oturumlar sırasında alanın güncel tartışmaları ve teorik konularıyla tanıştıkları kadar yazma pratiği de yaptılar. Eğitimin sonunda resimli çocuk kitaplarını nesnel biçimde değerlendirecek donanımı kazanan katılımcılar, çocuklar için uygun kitabı seçme konusunda da yol aldılar. Katılımcıların her biri atölyeyle ilgili olumlu görüş bildirirken, bir kısmı da atölye sonunda kaleme aldıkları kitapları yayımlatma imkânı buldu.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için yayınevinin Instagram sayfasını inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın