Barış Müstecaplıoğlu’nun Perg Efsaneleri adlı fantastik serisinin ilk iki kitabı X-Libris Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Sevilen yazar Barış Müstecaplıoğlu’nun kaleminden, muhteşem bir fantastik dünyada, tekinsiz kahramanlarla birlikte unutulmaz bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın!
Perg Efsaneleri, bir Türk yazar tarafından kaleme alınan ilk fantastik roman olma özelliği taşıyor. Seri ayrıca Almanca, Bulgarca, Sırpça ve Çinceye çevrilmiştir. 4 kitaplık serinin devam kitapları çok yakında X-Libris etiketiyle yayında olacak.
Perg Efsaneleri serisinin ilk kitabı Korkak ve Canavar’da herkesin hayran olduğu cesur bir şövalyeyken korkunç bir canavara dönüşen Leofold ve tehlikeden uzak durmak için her şeyi yapmaya hazır, korkak Guorin Perg’in karanlık ormanlarında karşılaştıklarında onları nasıl bir maceranın beklediğinden habersizdi. Büyücü Geryan’ın, Perg’i tehdit eden karanlık güçleri durdurmak için onların yardımına ihtiyacı vardı. Perg’e saldıran Savaş Tanrısı Tshermon’u bulup yok etmek için Öte Diyarlara geçmeleri, korkunç yaratıklarla savaşmaları, lanetli tuzakları atlatmaları gerekiyordu. Aralarındaki dostluk, gönülsüzce girdikleri bu ölüm-kalım mücadelesine devam etmek için umutlarını ayakta tutan tek şeydi.
Merderan’ın Sırrı’nda ise Öte Diyarlarda korsanların peşine düşüp, korkunç yaratıklarla savaşıp, ölümcül tuzaklardan geçip Tanrı Tshermon’u yendikten sonra Perg’e dönmeye karar veriyorlar. Ancak döndüklerinde onları büyük bir sürpriz bekliyor. Gizemli bir kadının eşliğinde zorlu bir yolculuğa çıkıyorlar. Bu kez Perg’in karşı karşıya olduğu düşman içlerinde ve bu, daha amansız bir mücadele demek.
BARIŞ MÜSTECAPLIOĞLU Boğaziçi Üniversitesinde inşaat mühendisliği okudu. Hikâye ve roman eleştirileri Varlık, Altyazı, Kitap-lık gibi dergilerde yayımlandı. 2002-2004 yılları arasında, Türkiye’nin ilk fantastik kurgu dizisi olan ve dört romandan oluşan Perg Efsanelerini kaleme aldı. Bu seriden sonra, farklı türlerde Kardeş Kanı, Şakird ve Bir Hayaldi Gerçekten Güzel isimli üç roman yazdı. 2012’de Şamanlar Diyarı ile fantastik kurguya geri döndü. Osmanlı Cadısı, Hayallere Ulaşma Rehberi, Gerçekler Kırıldı, Ahtapotun Rüyası yayımlanan diğer kitaplarıdır. Kaleme aldığı romanlar dışında öyküleriyle de birçok antolojide yer alan yazar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul Bilimkurgu Öyküleri seçkisine Miras isimli hikâyesiyle dahil oldu. Yazarın çeşitli eserleri bugüne kadar İngilizce, Lehçe, Romence, Bulgarca, Çince, Arapça, Sırpça, Almanca, Hintçe ve Arnavutça dillerine çevrildi. Şanghay Edebiyat Festivali, Londra Kitap Fuarı, Frankfurt Kitap Fuarı, Bombay Edebiyat Festivali gibi pek çok uluslararası edebiyat etkinliğinde konuşmalar yaptı. 2012’de, Fantazya ve Bilim Kurgu Sanatları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. 2022-2023 yılları arasında bu derneğin başkanlığını yaptı. Sanatçı dostlarıyla birlikte ülkemizde fantazya ve bilimkurgu türünde öyküleri, romanları ve illüstrasyonları ödüllendiren GİO Ödüllerini kurguladı. Çok sayıda edebiyat ve sinema ödülünde jüri üyeliği ve jüri başkanlığı yaptı. 20 yıla yakın süredir uluslararası şirketlerde insan kaynakları ve eğitim alanında yöneticilik yapan Barış Müstecaplıoğlu, yazmaya devam etmektedir.
edebiyathaber.net (10 Ekim 2024)