Tuna Serim’in Masum Cinayetler adlı romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Tarihin içinden birbirinden özel isimleri anlatan romanlarıyla tanınan, üslubuyla çok sevilen yazar Tuna Serim bu kez bambaşka bir hikâye ve kitapla okurlarıyla buluşuyor.
İnsan neden katil olur? İlk insandan beri var olan cinayet düşüncesi hangi noktada seri cinayetler işleme isteğine dönüşür? Cinayet işleyerek adaleti sağlamak mümkün müdür?
Masum Cinayetler’de hiç iz bırakmadan vahşi cinayetler işleyen bir seri katilin hikâyesini okurken bir yandan da insan doğası, iyilik, kötülük, vahşet, masumiyet, adalet ve daha pek çok kavram üzerine tekrar tekrar düşüneceksiniz…
Arka Kapak Yazısı:
İz bırakmayan bir seri katil…
Cinayet… Suçların en büyüğü, günahların en affedilmez olanı.
En büyük günah ve suç dense de cinayet ilk insandan beri var olmuş. Habil ve Kabil’i düşünün, üstelik ikisi kardeş ama kadın meselesi birinin diğerini öldürmesini engelleyememiş…
İstanbul’un olağanüstü güzel yalılarında, malikânelerinde vahşi cinayetler işleniyor. Şöyle böyle değil korkunç cinayetler, cinayetlere aşina emniyet mensupları bile “Bu bir kâbus!” sözlerini fısıldıyor geceler boyu.
En lüks semtlerde, onlarca korumanın arasında bir seri katil dolaşıyor, geride oluk oluk akan kandan başka iz bırakmayarak.
Ve yaşlı komiser işin içine girdiğinde, cinayetleri işleyen kişiyle burun buruna geldiğinde onu bırakıyor, yoluna gitsin diye…
Cinayetin masumu olabilir mi?
Yazar Hakkında:
Hukuk eğitimi gördü. Gazeteci, televizyoncu, radyocu, yazar. Gazeteciliğe, Tercüman gazetesinde başladı. Daha sonra Tercüman İnci ekini çıkardı, burada önce muhabir, ardından da yazıişleri müdürü olarak görev aldı. 1974 yılında Metin Erksan’ın TRT için çektiği Ahmet Hamdi Tanpınar’ın eserinden uyarlanan Geçmiş Zaman Elbiseleri filminin senaryosunu yazdı. 1981 yılında genel yayın yönetmeni olarak Hayat dergisini çıkardı, aynı yıl Ses dergisinin genel yayın yönetmenliğini ve Hayat Resimli Roman’ın editörlüğünü üstlendi. 1986’da Karacan Yayınları’na geçip Kadın, THY Magazin ve Pop Bravo’nun genel yayın yönetmenliğini yaptı. 1992’de televizyona transfer olup Kanal 6’da Türk televizyonlarındaki ilk tartışma programı “Stüdyoda Buluşalım”ı hazırlayıp sundu. Kanal D’nin açıldığı yıl “Canlan Biraz” adlı kadın magazin programını hazırladı. 1995 yılında Nedim Saban’la birlikte Kanal D’de “Tartışma Büyüyor” programını hazırladı ve sundu. 1996’da Kanal D’de “Açık Kapılar” tartışma programını hazırladı ve sundu. 1997- 2008 yılları arasında İstanbul FM ve Radyo 34’te dört değişik program sundu. 1997’de Show TV’de “Kadının Sesi” programını hazırlayıp sundu. 1997-99 yılları arasında Kanal 9’da bire bir program “Açık Görüş”, toplu tartışma “Medyametre” ve “Stüdyoda Buluşalım” programlarını hazırladı ve sundu. 2001-2002 yılları arasında Medical Channel’da “Yaşamda Kalite” ve “Cerrah Çelebi’nin Anıları” programlarını hazırlayıp sundu.
2001’de Medya Karıncaları
2002’de Beni Terk Etti
2004’te Tek Bacaklı Kızıl Balerin
2005’te İki Kişilik Aşk Olmaz
2007’de Söyleyemediğim Tek Şey
2010’da İhanet Geliyorum Der mi?
2011’de Bencil Kadınlar Maço Sever
2012’de Kalbimin Kızıl Saçlı Bacısı-Piraye
2013’te Bir Yalnız Adam-Naciye Sultan-Enver Paşa ve Dehşet Dolu Bir Yüzyıl
2014’te Feride
2015’te Cenneti Tanrı Yarattı Cehennemi İnsanlar-Cem Sultan
2016’da Zübeyde Hanım ve Oğlu
2018’de Aşktan da Üstün
2019’da Nâzım’ı Öldürmek ve Cem Sultan adlı kitapları yazdı.
2019’da Nâzım’ı Öldürmek tiyatroya uyarlandı.
2020’de Yok Etme Planı adlı kitabı yazdı.
2021’de Kahraman Şehit ve Hain romanını yazdı.
Kültür Bakanlığı için yazdığı “Gökdelen İnsanları” senaryosuyla ödül kazandı.
edebiyathaber.net (11 Mart 2022)