Institut Français’te sergi: ‘Before 10 a.m’ – Véronique Vial

Eylül 16, 2024

Institut Français’te sergi: ‘Before 10 a.m’ – Véronique Vial

Institut français Türkiye, “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul festivali kapsamında, Fransız fotoğrafçı Véronique Vial’in ‘Before 10 a.m‘ sergisini ağırlıyor. 28 Eylül – 30 Kasım tarihleri arasında, Institut français sergi salonunda gerçekleşecek sergide, APA ve World Press Award sahibi Véronique Vial’in ünlü isimlerin sabah rutinlerini, gündelik hayattaki hallerini naif ve samimi bir şekilde yakaladığı kareler ziyaretçilerle buluşacak. 212 Photography İstanbul kapsamında düzenlenen sergi ayrıca T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle sanatseverleri biraraya getiren Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bir ayağını oluşturacak.

Bültenden

Before 10 am par Véronique Vial

“Bu sergi, ünlüleri sabah 10’dan önce özel hayatlarında fotoğrafladığım üç kitaptan alınan
karelerden oluşuyor. Amaç, yüzlerine maskelerini takmadan ünlülerin ‘o’ anlarını yakalamaktı.
Başından beri bu çekimleri yapay bir ışıklandırmaya başvurmadan, kurgusuz bir şekilde kaydetmek istedim. Eski Hasselblad 500 cm kameram ve 80 mm lensimle her biri 12 pozdan oluşan iki rulo film kullandım. . Makyajsız, rötuşsuz, pozsuz, gerçek, ham, doğal fotoğraflar istiyordum. Her sabah, onlar henüz hazırlanmadan, randevularımız için erken kalkmak için sabırsızlanıyordum. Keşfettiğim samimiyet gözle görülürdü ve genellikle çok fazla kelime sarf edilmeden gerçekleşiyordu. Birçoğunun fotoğrafını çektim, muhtemelen ihtiyacım olandan daha fazlasını ama bu benim için bir ritüel, güne başlamanın bir yolu haline gelmişti; erken kalkmak ve bir karakteri fotoğraflamak. Gün doğumunda evlerine girmeme izin veren,
hayatlarından birkaç anı yakalamama ve kendilerini görüntülememe izin veren herkese teşekkür etmek istiyorum.”

Véronique Vial
Paris doğumlu Véronique Vial dünyayı gezip Los Angeles’a yerleşmeden önce fotoğrafçılık eğitimi aldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde Harper Collins’den çıkan ‘Une journée à ‘Hollywood’ (Hollywood’da Bir Gün, 1991) başlıklı kitabında ünlüleri çektiği ilk fotoğrafları
yayınlandı.

O zamandan beri Véronique Vial bir dizi kitap yayımladı:

Power House Books tarafından yayınlanan Les femmes au saut du lit, Les hommes avant 10h
du matin ve O

Rizzoli tarafından yayınlanan ‘Le cirque du soleil’

Power House Books tarafından yayınlanan ‘O’

Tondo tarafından yayınlanan ‘Wings’

Schirmer-Mosel tarafından yayınlanan ‘Paris Naked’

Assouline tarafından yayınlanan ‘Backstage’

‘Cowgirl In English Saddle’ bağış toplama kitabı

Véronique Vial’in çalışmaları Vanity Fair, Condé Nast, Traveler, Rolling Stone, Harper’s Bazaar, Paris Match, Elle, London Sunday Times Magazine ve Venice Magazine gibi birçok uluslararası yayında yer buldu. Longines, Patek Philippe, Nestlé, Johnson’s, Dove ve Mexx’in de aralarında bulunduğu markaların reklam kampanyalarının fotoğraflarını çekti.

Çalışmaları Perpignan’daki Visa Pour L’Image fotoğraf festivalinde, Los Angeles’taki Fahey Klein Galeri’de, New York ve Londra gibi büyük şehirlerde sergilendi. ‘les hommes avant 10h du matin’ ile The Word Press Award da dahil olmak üzere birçok fotoğraf ödülü kazandı.

Eserleri, Institut français İstanbul’da, Pazartesiden cumartesine, saat 10-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilinir. Giriş serbest, ziyaret ücretsizdir.

Fotoğrafçı ayrıca 1 Ekim Pazartesi günü saat 16:00-18:00 saatleri arasında Institut français İstanbul’da düzenlenecek bir atölye ile fotoğrafseverler ile buluşacak. Bu etkinliğe kayıt zorunludur.

Yorum yapın