İş Bankası “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası 17 yaşında

Haziran 13, 2024

İş Bankası “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası 17 yaşında

Türkiye İş Bankası, çocukları bu yıl Bankanın 100. yılı vesilesiyle “Çocuklar Soruyor Tarih Dede ve Bilgi Öğretmen Anlatıyor” ve “Aklıma Bir Soru Geldi” kitaplarıyla buluşturuyor. Kampanyanın 17. yılında bugüne kadar öğrencilere ulaştırılan kitap sayısı 17 milyonu aşıyor.

Türkiye İş Bankası, çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazanması, hayal güçlerinin gelişmesi, merak duygularının artması, bilim ve sanatla gelişimlerinin desteklenmesi amaçlarıyla 2007-2008 öğretim yılı sonunda başlattığı “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasını 100. kuruluş yıldönümünde 17. kez gerçekleştiriyor.

Kampanya için İstanbul Şubesinde düzenlenen etkinliğe katılan çocuklara kitapları İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ile Banka yönetim ve icra kurulu üyeleri tarafından armağan edildi.

Tarih ve bilim temalı iki kitap… 

17 yıllık kampanyada öğrencilerle buluşturulan toplam kitap sayısı 17 milyonu aşarken, bu yıla özel olarak Kültür Yayınları ve İş Sanat iş birliğinde iki kitap hazırlandı.

“Çocuklar Soruyor Tarih Dede ve Bilge Öğretmen Anlatıyor” kitabında; İş Bankası tarihi, farklı alanlardaki iştiraklerinin çalışmaları, bankacılığa dair kavramlar ve 1924-2024 yılları arasındaki dönemde Banka ve ülke ekonomisinin gelişimine dair bilgiler aktarılıyor. Kitapta Darüşşafakalı öğrencilerin sorduğu soruların yanıtları, Doğan Çetinkaya ve Bilge Seçkin Çetinkaya tarafından yanıtlandı. Düzenlemesi Yekta Kopan tarafından yapılan kitap, Burcu Ural Kopan tarafından yayına hazırlandı.

Çocuklara bilimi sevdirecek ve bilime merak uyandıracak şekilde hazırlanan diğer kitap ise “Aklıma Bir Soru Geldi” başlığını taşıyor. Muzaffer Özgüleş tarafından hazırlanan kitabın önsözü Cambridge Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mete Atatüre tarafından kaleme alındı.

edebiyathaber.net (13 Haziran 2024)

Yorum yapın