İsmail Güzelsoy‘un “Hatırla” adlı romanı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Zaman Sadece Bir Yolculuktur. Hatırla!
Günümüzün en iyi hikaye anlatıcılarından İsmail Güzelsoy, son romanı Hatırla’da bizleri bir anlatı şölenine davet ediyor ve 12. yüzyılda Artuklu Sarayı’ndan 20. yüzyılda Kars ve İstanbul’a uzanan şiirsel bir hikâye anlatıyor. Hatırla’da 800 yıl önce Artuklu Sarayı’nda yapılan otomatonlar, İstanbul sokaklarının kana bulandığı eylül günleri, kartopu oyununu canıyla ödeyen çocuk, bireysel ve kolektif acılar var.
Bir varlık kendisini başkasının elinde yaratabilir mi? İsmail Güzelsoy’un merakla beklenen son romanı Hatırla’da sekiz yüzyıl önce Artuklu sarayında El-Cezerî isimli mühendisin yaptığı karmaşık robotların can kazandığı, büyülü bir masala yolculuk yapıyoruz.
Zulmün, adaletsizliğin hükmüne son vermek, şenliğin ve neşenin hüküm sürdüğü bir hayat kurmak düşündüğümüzden daha kolay olabilir mi? Sokaklarda dans eden bir kız çocuğu acımasız tiranların zulmünü yıkabilir mi? Evet, diyor Hatırla. Çünkü sokaklarda dans edilmediği zaman orada kan akıyor.
Arka arkaya sıralanan sürprizlerle birbirine bağlanan sekiz yüz yıllık iki serüvenin şiirsel romanı Hatırla. Zamanın yalnızca bir hatırlama yolculuğu olduğunu fısıldıyor bize. Umudun son kırıntısı da tükendiği zaman kapımızı omuzlayıp ruhumuzu ele geçiren bir aşkı tarif ediyor.
Cibeş İso, Zakir, Suzan, Samet, Kedi Şulbu… Her biri kendi aykırı dünyasından çıkıp hatıralarınıza ortak olacak. En umutsuz olduğunuz zaman, çok uzaklarda kaldığını, unutulup gittiğini zannettiğiniz o şifreli sözü fısıldayacaklar size: Hatırla…
İsmail Güzelsoy’un, gerçekliği, görünenin-duyulanın ötesine taşıdığı aşk, dostluk ve insan üzerine şiirsel bir anlatı.
Hatırla, tipik bir İsmail Güzelsoy romanı: Canlı, çekici ve eğlenceli.
(Ömer Türkeş)
Yazar Hakkında:
İsmail Güzelsoy, 1963’te Iğdır’da doğdu, İstanbul’da büyüdü. Yayımlanmış kitapları şunlardır: Kitab-ı Mukadder, Ruh Hastası, Sincap, Rukas, İyi Yolculuklar, Değil Efendi’nin Renk ve Korku Meselleri, Çıt Yok, Saf, Gölge.
edebiyathaber.net (27 Şubat 2018)