İthaki Akademi’nin yeni dönem eğitimleri Ekim ayında başlıyor. Bugüne kadar Editörlük Atölyesi, Çeviri Atölyesi, Edebiyat ve Psikoloji Atölyesi, Yazı Atölyesi gibi pek çok atölyeye ev sahipliği yapan akademinin bu yeni dönem programı da oldukça zengin.
Yeni dönem programı:
Selahattin Özpalabıyıklar ile “Editörlük 101 (editörlüğe giriş)-Editörlük 1001 (derin editörlük) Atölyesi”: Sekiz hafta sürecek olan bu programla birlikte katılımcılar, bir nesne olarak kitabın kimliğine yepyeni bir gözle bakabilecek, çeşitli metinler üzerinde çalışabilecek ve kitabın editörden sonraki serüvenine ve editöryal sürecine dair birçok konuda bilgi sahibi olabilecek.
Çiğdem Erkal ile “Çeviri Atölyesi”: ”Yüzüklerin Efendisi” ve “Yerdeniz Büyücüsü” serilerinin usta çevirmeni Erkal bu atölye çalışmasında, sözlük kullanımının öneminden başlayarak çeviride üsluba sadık kalıp kalmamaktan edat kullanımına kadar çeşitli konularda geniş bilgi birikimini öğrencileriyle paylaşacak.
Cengiz Özdemir ile “İstanbul Kültür Tarihi Seminerleri”: Sosyal medyada ‘’kulturistan’’ hesabından, Medyascope TV’de de ‘’Kültür ve Tarih’’ sohbetlerden aşina olduğumuz Özdemir “İstanbul Kültür Tarihi Seminerleri” altında katılımcılarını, İstanbul’daki antik kuruluş efsaneleriyle tanıştıracak ve Balat, Pera, Boğaz’ın Sayfiyesi Adalar dahil olmak üzere tarihi semtlerde kültürel bir keşfe çıkaracak.
K. Perker ile “Çizgi Atölyesi:” Usta çizgi roman sanatçısı ve illüstratör Perker “Çizgi Atölyesi”nde ise çizgi içerisinde çizim teknikleri, incelikleri, illüstrasyon, tip yaratma ve öykü kurgulama konularını geliştirmeyi hedefleyenler ile biraraya gelecek.
Detaylı bilgi için: www.ithakiakademi.com
edebiyathaber.net (20 Eylül 2018)