İki aylık edebiyat-kültür dergisi İzafi 12. sayısında Bilge Karasu dosyasıyla raflarda yerini aldı.
İzafi Dergisi Ocak-Şubat sayısında Bilge Karasu dosyası hazırladı. Edebiyatımızın önde gelen yazarları arasında yer alan Bilge Karasu dosyasına; İlyas Akman, Müesser Yeniay, Servet Erdem, Jale Özata Dirlikyapan, Doğuş Sarpkaya ve Ahmet Ergenç yazdı. Mehmet Said Aydın, Karasu’nun öğrencilerinden Mehmet Demir; Mustafa Orman ise Doğan Hızlan ile Bilge Karasu üzerine konuştu.
Thomas Frick’in 17 Kasım 2013 yılında yaşama veda eden, 2007 Nobel Ödülü sahibi Doris Lessing ile yaptığı röportaj Didem Çelik Yılmaz çevirisiyle yer aldı.
Gün Zileli, ‘Yeni Komünizm Paradigması ve Alain Badio’ yazısında toplumun konumlanmasını ve devletin örgütlenmesini Gezi olayları üzerinden yorumluyor.
Fatih Yaşlı, Taşradan Kente, Mağduriyetten Müktedirliğe başlıklı yazısında sağ cenahın önemli idollerinden Nurettin Topçu üzerinden muhafazakâr kesimi ve Türk sağının edebiyat kanonunu eleştirdi.
Agos Gazetesi’nin karikatürcüsü Sarkis Paçacı, bu sayıda olduğu gibi artık her sayıda ‘Karikatürler Vadisi’ köşesiyle İzafi Dergisi’nde yer alacak.
Dergide yer alan öykücüler şöyle: Mark Twain, Bora Abdo, Neslihan Önderoğlu, Melike Uzun, Mustafa Çevikdoğan, Orçun Ünal, Hamza Çelikel, Burak Şahin ve Nebahat Kübra Akalın.
Dergide yer alan şairler şöyle: Karin Karakaşlı, Engin Taşkaya, Fatih Mutlu, Can Karatek, İsmail Sertaç Yılmaz ve İlker Şaguj.
Burcu Polat, İran edebiyatının en önemli sürgün yazarlarından olan Sadık Hidayet’in, Bir Sadık Hidayet Karakteri: Şerif üzerine yazdı.
Öykücü ve şair Onur Çalı ile öykücülük üzerine, Redaksiyon Dergisi’nden Eren Şahinler ile dergicilik üzerine söyleşi yapıldı.
Son olarak Bir Performans Olarak Röportaj dergide yer aldı.
edebiyathaber.net (28 Ocak 2014)