İzBB Yayınları’nı kuran Raşit Çavaş görevden alındı

Temmuz 25, 2024

İzBB Yayınları’nı kuran Raşit Çavaş görevden alındı

Gazete DuvaR’dan Cihan Başakçıoğlu’nun haberine göre Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İzBB Yayınları’nı kuran Türkiye yayıncılığının önemli isimlerinden Raşit Çavaş, görevden alındı. Çavaş’ın görevden alınması ile ilgili herhangi bir gerekçe sunulmadı.

31 Mart yerel seçimleri sonrası işten çıkarmalarla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde (İzBB) kamuoyu tarafından tanınan önemli bir ismin daha görevden alındığı ortaya çıktı. Tunç Soyer’in başkanlığı döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları’nı (İzBB Yayınları) kurup bir yılda 34 kitap yayımlayan İzBB Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş görevden alındı. Çavaş’a görevden alınma durumu ile ilgili herhangi bir gerekçe de sunulmadı.

50 yıldır yayıncılık alanında birçok çalışmada bulunan Çavaş’ın Oğlak Yayınları’nda 600, YKY’de bin 500 kitap yayımladığı biliniyordu. Çavaş, ayrıca Koç Üniversitesi Yayınları ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Yayınlarını kurmuş, son olarak da iki yıl önce birçok önemli ismin editör olarak yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları’nı (İzBB) kurmuştu.

Kaynak: GazeteDuvaR (25 Temmuz 2024)

Yorum yapın