Jale Sancak ve Nursel Duruel 11 Şubat’ta söyleşiyor

Şubat 7, 2016

Jale Sancak ve Nursel Duruel 11 Şubat’ta söyleşiyor

Jale Sancak Nursel Duruel Soylesi AfisJale Sancak ve Nursel Duruel; Sancak’ın hep kitap’tan çıkan son öykü kitabı Belki Yarın üzerine 11 Şubat Cumartesi 16.00’da Akademi 1971 Kitabevi Cafe’de söyleşiyor.

Tanıtım bülteninden

Etkinlikte ikilinin edebiyat üzerine gerçekleştirecekleri sohbetin ardından Jale Sancak, okurları için kitabını imzalayacak.

Jale Sancak’ın, hep kitap etiketiyle okuyuculara ulaşan öykü kitabı Belki Yarın, sıradan sanılan sıra dışı hayatları insanın içini titreten bir gerçeklikle aktarıyor. Sancak ve öykücü Nursel Duruel, “Yazar Yazara” başlığı altında birlikte gerçekleştirecekleri söyleşide Belki Yarın’ı konuşacaklar.

Adres: Akademi 1971 Kitabevi Cafe

Sakız Sok. No: 12 Kadıköy-İstanbul

Tel: 0216 700 19 71

BELKİ YARIN HAKKINDA

Jale Sancak’ın yeni öykü kitabı Belki Yarın, toplam 11 öyküden oluşuyor. Sıradan sanılan sıra dışı hayatları insanın içini titreten bir gerçeklikle aktaran bu öykülerde neler, kimler yok ki? Bataklığın yuttuğu hayatlar, hep aynı rüyayı gören bir kadın, bir palyaçonun kırık aşkını kaleme alan bir yazar, karşı kıyıya ulaşmak için ölümü göze alanlar, ıssızlığıyla can yakan bir ada, sahaflara düşen yaşam hikâyeleri, son otobüsün garip yolcuları, hayatı hep gece gibi yaşayan Tekgül, Kevser ve Alev… Ve umut kesilmeyen, her şeyin ertelendiği yarın. Yanı başımızda yaşananlara ayna tutan öykülerin etkisinden kolay kolay kurtulamayacaksınız.

JALE SANCAK HAKKINDA

Yazmaya şiirle başladı. Şiirleri 80’li yıllarda edebiyat dergilerinde yayımlandı, radyofonik oyunları ise TRT radyolarında oynandı. İstanbul Televizyonu’nda yayımlanan “Ömrüm Ömrüm” programında danışman ve metin yazarı olarak görev aldı. Açık Radyo’da kültür sanat ve söyleşi programları hazırlayıp sundu. Mırıl Mırıl Münevver adlı öyküsü TV filmi olarak çekildi.  İlk üç kitabı ise Can Yayınları tarafından yayımlandı. Daha sonraki öyküleri Sel Yayıncılık, Doğan Kitap ve Kırmızı Kedi yayınevleri tarafından kitaplaştırıldı. 2001 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’ne, 2014 yılında Fırtına Takvimi adlı romanıyla Duygu Asena Roman Ödülü’ne değer bulundu. Yapıtları Almanca ve Bulgarcaya çevrildi ve bu ülkelerde kitap olarak yayımlandı. Konuk yazar olarak Almanya’nın çeşitli kentlerinde edebiyat günlerine ve okumalarına katıldı. Galapera Sanatevi’nin kurucusudur. 2015 yılında Tiyatro Kara Kutu’da yazdığı tek kişilik oyunu yönetti ve oynadı.

NURSEL DURUEL HAKKINDA

İstanbul Kız Lisesi’ni, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nü bitirdi. 1965’te TRT’nin ilk prodüktör kadrosunda yer aldı; başta edebiyat ve sanat olmak üzere çeşitli alanlarda radyo programları hazırladı. Reklam yazarlığı, televizyon yazarlığı, ansiklopedi yazarlığı, BRT Radyosu’nda müdür yardımcılığı yaptı. İlk öyküsü 1979’da Türk Dili’nde çıktı. Geyikler, Annem ve Almanya ile 1981’de Akademi Kitabevi Öykü Ödülü’nü ve 1983 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı; Yazılı Kaya adlı kitabında yer alan “Burgaç” adlı öyküsüyle de 1990 Yunus Nadi Yayımlanmamış Öykü Ödülü’nü aldı. TRT İstanbul Radyosu’nda dış yapımcı olarak hazırladığı kitap tanıtım programı yayınlanmaktadır. Duruel ayrıca, Feyza Perinçek ile beraber Cemal Süreya biyografisini yazdı.

edebiyathaber.net (7 Şubat 2017)

Yorum yapın