Hamza Celâleddin’in “Jean-Paul Sartre: İnsan Özgürlüğe Mahkûmdur” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Kendini seçmenin ve özgürleşmenin felsefesi
Destek Yayınları Felsefe Serisi’nin yeni kitabında Hamza Celâleddin varoluşçu felsefenin sembolü Jean-Paul Sartre’ı anlatıyor.
Yirminci yüzyılın öne çıkan filozoflarından, varoluşçu felsefe denince akla gelen belki de ilk isim olan Jean-Paul Sartre’ı yaşadığı dönem ve çevre içinde tanımak, anlamak ve anlamlandırmak için benzersiz bir başlangıç kitabı…
Arka Kapak Yazısı:
“Kelimeler dolu tabancalardır.”
Geçtiğimiz yüzyılın en etkin filozoflarından Jean-Paul Sartre, on dokuzuncu yüzyılın başından itibaren işaretleri görülen varoluşçu eğilimin de kuramsal öncüsü kabul edilir. Sartre bu öncü felsefi konumunun yanında, aktivist tavrı, özel yaşamı, çocukluk hatıraları, tuhaf korkuları ve meraklarıyla da ilgiye değerdir. İki dünya savaşının tam ortasında, entelektüel bir merkez olan Paris’te kendi varlığını mükemmelen inşa eden bu filozof; bizim kendilik inşamıza, özgürleşme hareketimize ve kendi kendimizi seçmemize dair de çarpıcı bir öneri sunmuştur. İnsan, kendi kendisini belirlemeye mecbur bir varlıktır ve bu da demektir ki insan özgürlüğe mahkûmdur. Bu derleme, Sartre’ı tanımak, onun felsefesine doğru bir adım atmak ve varoluşçu felsefeye bir giriş yapmak amacını taşıyor.
Yazar Hakkında:
Hamza Celâleddin, 1991’de Konya’da dünyaya geldi. 2013’te Süleyman Demirel Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu ve 2014’te Konya Üniversitesi Felsefe bölümünde yüksek lisans programına başladı. 2017’de Katil Nietzsche Asker Kant, 2018’de Dehşetli Peygamber Zarif Cellat, 2019’da Nietzsche’nin Altı Günü eserleriyle birlikte; Destek Yayınları felsefe serisi için Albert Camus, Søren Kierkegaard ve son olarak Jean-Paul Sartre derlemelerini kaleme aldı. 2014’ten itibaren pek çok dergi ve online gazetede yazıları yayınlandı ve 2017-2019 yılları arasında Düşünbil Felsefe Dergisi editörlüğünü yaptı. 2019 yılından itibaren ise kendi dergisi, Henidik Felsefe ve Filoloji Dergisi’ni çıkarmaya başladı. Ayrıca bir süredir tiyatro sahnesinde Felsefe Konuşmaları yapmaktadır.
edebiyathaber.net (1 Şubat 2022)