Karadeniz 9. Kitap Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Eylül 30, 2024

Karadeniz 9. Kitap Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarı, Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 6 Ekim’e kadar devam edecek fuar, her yaştan okuyucuya hitap eden kültür etkinlikleri, imza günleri ve öğrencilere özel aktivitelerle dolu bir program sunuyor. 250 yayınevi, marka ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen fuar, ziyaretçilerini 10.00 – 19.30 saatleri arasında bekliyor.

Kitapseverlerin heyecanla beklediği Karadeniz 9. Kitap Fuarı, Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverlerle buluşmaya başladı. 250 yayınevi, marka ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen fuar,  6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

“OECD’nin düzenlediği ve 15 yaş çocukların katıldığı PISA sınavlarında çocuklarımız 72 ülke arasında okuduğunu anlamada 40.sırada. Hepimizin bildiği gibi eğitimde başarının temelinde okuma kültürünü geliştirmek, çocuklarımızın hayatına kitabı, okumayı doğal bir ihtiyaç olarak eklemek var.” diye belirten Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Nazlı Berivan Ak, okuma kültürünün kazanılmasında ailelere, öğretmenlere, kütüphanecilere, yayıncılara ve kitap fuarlarına büyük görev düştüğünü aktararak, 9 gün sürecek bu kültür festivaline Samsun ve çevre kentlerde yaşayan her yaştan kitapseveri davet etti.

Kitapseverler Kültür Etkinlikleri ve İmza Günleriyle Dolu Bir Fuar Deneyimi Yaşayacak

Yayıncılık dünyasının önde gelen yayınevlerini, birbirinden değerli yazar ve şairleri okurlar ile bir araya getirecek olan Karadeniz Kitap Fuarı, panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 72 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı bulacak. Fuarda aynı zamanda kitap, süreli yayınlar, gazete ve dergi yayıncılığında faaliyet gösteren katılımcılar, medya kuruluşları ve yayın faaliyetinde bulunan önemli sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilerle bir araya gelecek. 

Öne Çıkan İsimler, Genç Yazarlar ve Şairler Fuarın Konukları Arasında

Fuarın konukları arasında yer alan Anooshirvan Miandji, Behiç Ak, Enver Aysever, Faruk Dilaver, Fatih Duman, Halit Ertuğrul, Hidayet Karakuş, Hüseyin Hakkı Kahveci, Koray Avcı Çakman, Mecit Ömür Öztürk, Miyase Sertbarut, Murathan Mungan, Mustafa Balbay, Saygı Öztürk, Suat Turgut ve Ümit Özdağ gibi önemli yazar ve şairlerin yanı sıra özellikle genç okurların takip ettiği Adora Yağmur, Anıl Basılı, Aslı Arslan, Beyza Alkoç, Caner Sarıoğlu, Dilara Keskin, Emre Gül, Göktuğ Canbaba, Maral Atmaca, N.G. Kabal ve Zeynep Sahra gibi genç yazarlar da fuarda okurlarıyla bir araya gelecek.

Fuarla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, ulaşım bilgileri, etkinlikler ve imza günleri https://www.karadenizkitapfuarisamsun.com/ sitesinden; facebook/karadenizkitapfuari, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından takip edilebilir. 

edebiyathaber.net (30 Eylül 2024)

Yorum yapın