“KE” derginin 27. sayısı yayımlandı

Mayıs 22, 2024

“KE” derginin 27. sayısı yayımlandı

Kartal Belediyesi tarafından iki aylık periyotlar halinde yayımlanan edebiyat, kültür, sanat dergisi “KE”nin 27. sayısı çıktı.

Tanıtım bülteninden:

Her sayısında edebiyat ve sanat dünyamızın hayatta olan bir ismini “ana dosya” adı altında, hayatta olmadığı halde güçlü eserleriyle kendini ölümsüzleştiren bir diğer ismini de “ek dosya” adı altında sayfalarına taşıyan “KE”; şair, yazar, müzisyen Hüsnü ARKAN ve 4 Temmuz 2003’te yitirdiğimiz öykü, çeviri dünyamızın unutulmayan isimlerinden Tomris UYAR’ı sayfalarına taşıdı.

“Ana dosya” konuğu Hüsnü ARKAN üzerine yazan isimler arasında Burhan ŞEŞEN, İlknur ÖZDEMİR, Birsen FERAHLI ve Onur ÇALI bulunuyor. Mehmet BARIŞ ise, Hüsnü ARKAN’la detaylı bir söyleşiye imza atmış.

“Ek dosya” konuğu TOMRİS UYAR’a dair yazılarıyla yer alan ismler Hülya SOYŞEKERCİ, Abdullah EZİK, Büşra TAN, Erdem Beliğ ZAMAN.

Tomris UYAR’ın, Bilgi Üniversite’sinde gerçekleştirdiği “Kıyıdan Açılmak” dersindeki öğrencilerinden Orçun ÜÇER’e ölümünden birkaç ay önce “Okuma Üzerine” verdiği yanıtlar da “ek dosya” kapsamında yer alıyor.

Derginin dosya dışı çalışmalarında Kenan SARIALİOĞLU, Ertan YILMAZ, Bahri VARDARLILAR, Bircan ÇELİK, Esme ARAS, Serkan TÜRK, Elif HOPYAR, Yener ÇETİN, Güneç AYDIN, Nihan Feyza LEZGİOĞLU, Rahmi EMEÇ, Erhan İKSAMUK, Ercan YILMAZ, Fatoş Asya AKBAY, Vedat BARGA, İsmail BİÇER, Mertcan KARACAN, Merve AY KARAKUŞ, Asuman Gül BİÇEN, Davut ELÇİ, Sitare KANŞAY SARAYÖNLÜ, Pınar DOĞU, A. Şafak KANCA, Pınar Derin GENÇER, Metin NART, Hakan R. TEMİZ, Fırat BAYTAK, İbrahim Halil ÇELİK yer alıyor.

Her sayıda olduğu gibi bu sayıda da, “Kitaplar Arasında” adını taşıyan sayfa, okurları yeni çıkan eserlere yolculuk yapmaya davet ediyor.

Dergiyi okumak için >>>

edebiyathaber.net (22 Mayıs 2024)

Yorum yapın