“İnadına edebiyat” mottosuyla çıktığı yolda üç yılı geride bırakan Keçi dergisinin YAZ 2017 sayısı, keciedebiyat.com sitesinde yayımlandı.
Çağdaş edebiyatımızın ödüllü kalemlerinden Behçet Çelik, “Çocuğun edebiyat hakkı” başlıklı yazısıyla, edebiyat okumalarını, okuma hak ve özgürlüklerini hukuki açıdan ele alıyor. “Harry Potter” dizisinin çevirmenlerinden Kutlukhan Kutlu, “Çocuklar ejderhalardan neden korkmaz?” sorusunun cevabını fantastik edebiyata dair çarpıcı bir içerikle arıyor.
Sait Faik ve Sabahattin Ali gibi birçok usta yazarın kitaplarının editörü Sevengül Sönmez, edebiyat derslerinin nasıl daha yaratıcı yollarla işlenebileceğine yönelik özel bir yol haritası çiziyor. Çocuk edebiyatımıza kazandırdığı önemli çevirilerle sevilen, akademisyen, yazar Doç. Dr. Necdet Neydim ise, toplum olarak içinden geçilen zor zamanlarda, çetrefil konuların edebiyat ve sanat yoluyla nasıl işlendiğini değerlendiriyor.
Keçi’nin yeni sayısında edebiyatımızın Haldun Taner Öykü Ödülü sahibi iki öykücüsü Neslihan Önderoğlu ve Murat Özyaşar da yer alıyor. Önderoğlu, ON8 Blog’da gençler tarafından ilgiyle takip edilen Cin Atı köşesinden gençlik romanlarına ve genç dünyanın dijital alışkanlıklarına kadar birçok güncel konuya değiniyor. Edebiyatımızın öğretmenlik mesleğini sürdüren yazarlarından Murat Özyaşar da öğrencileriyle birlikte çıktığı özel bir edebiyat yolculuğunu Keçi okurları için öyküleştiriyor.
Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle eğitimci, kütüphaneci, akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı ve editörler tarafından ilgiyle izleniyor. E-dergi, keciedebiyat.com adresi üzerinden ücretsiz olarak yayımlanıyor.
Dergi editörü Halil Türkden’in başyazısından: “Anlam dediğimiz şey, anlık değildir. Bağlantıda, yolda, bazen düşülen boşlukta keşfedilir. Süreç yoksa, bir öykünüz ve o öykünüzü anlatacak sözcükleriniz yoksa anlam da yoktur belki de… Keçi 7, genç bir öykücüden edebiyatımızın saygın isimlerine kadar dopdolu bir içerik sunuyor. Her insanın, her canlının yaşama ve öyküsünü anlatabilme hakkının peşinden yürüyerek, inadına edebiyata inanarak, inadına yaşam diyerek…”
Ayrıntılı bilgi [email protected]
edebiyathaber.net (30 Mayıs 2017)