Kendi hikâyesinin kahramanı olmak isteyenlere bir yolculuk önerisi

Eylül 12, 2024

Kendi hikâyesinin kahramanı olmak isteyenlere bir yolculuk önerisi

Ece Çiftçi’nin Kendi Hikâyenin Kahramanı Olabilirsin adlı kitabı Doğan Solibri Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi’nin yazdığı Kendi Hikâyenin Kahramanı Olabilirsin okuyucuları “kendi hikâyelerinin kahramanı” olabilecekleri bir yolculuğa davet ediyor. Farkındalıkla başlayan bir yolculuğa…

Kimler mi davetli bu yolculuğa?

  • Var olduğu yerde mutlu olmayanlar
  • Kendini keşfetmesini engelleyen o sert kabuktan sıyrılmak isteyenler
  • Kendi sesini dinlemeyi unutanlar ya da…
  • Bu zamana kadar kendi sesini hiç dinlememiş olanlar
  • Genel geçer “başarı” faktörleriyle değerlendirilmekten yorulanlar
  • Hangi yola gideceğine karar veremeyenler
  • Kendini nasıl alkışlayacağını bilmeyenler
  • Ve hayallerinin peşinde koşmak için minik bir ilham arayanlar

Ece Çiftçi bu kitapta çocukluk yıllarından itibaren yaşadığı deneyimlerden yola çıkarak bir insanın kendi yeteneklerini nasıl keşfedebileceğini ve bunları nasıl toplumla paylaşabileceğini anlatıyor. Bu kitap kendi potansiyelini keşfetmek isteyenlere ilham olacak…

Ece Çiftçi, hayallerin, sınırları aşıp milyonlarca kişiye ilham olma gücüne inanıyor. Bu amaçla yazdığı Kendi Hikâyenin Kahramanı Olabilirsin yazarın ilk kitabı.

“Aslında değiştirme gücü hepimizin içinde var. Ben bunu 14 yaşımda fark ettim… Ah o farkındalık anı… İnsanı uyutmaz, uyandırmaz, yemek yedirmez. Bu yüzden de farkındalık insanları çoğu zaman rahatsız eder. İnsanlar onun üzerini toprakla örterler…”

Yazar hakkında:

1993 yılında İstanbul’da doğan Ece Çiftçi, 14 yaşında ürettiği bir proje ile gönüllülüğe başladı. O yaşta ilk adımını attığı çalışmalar zamanla SosyalBen adını aldı. Bugün vakıf olarak faaliyet gösteren SosyalBen ile 11 ülkede 65.000’den fazla çocuğun hayatına dokundu. Ece, daha iyi bir dünyanın ancak sivil toplum katılımı ve aktif vatandaşlıkla mümkün olduğuna inanıyor. 2022’den bu yana Avrupa Konseyi’nde görev alarak çocuk hakları ve gençlerin güçlendirilmesi için savunuculuk yapıyor.Sosyoloji, Antropoloji, İletişim Becerileri, Sosyal Projeler ve Sivil Tolum Yönetimi alanlarında akademik birikim elde eden Ece, ulusal ve uluslararası alanda layık görüldüğü pek çok ödülle kendi hikayesinin kahramanı.

edebiyathaber.net (12 Eylül 2024)

Yorum yapın