Cem Özüak’ın yeni kitabı Zihin Yalanları Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Yazarın zihinlerimizin kölesi haline geldiğimizi ifade ettiği ve bu köleliğe son vermenin yollarını anlattığı bu kitabı okuduğunuzda yeni bir bilincin kapılarını da açmış olacaksınız. Dört bölümden oluşan kitapta öncelikle beynin bölümleri ve çalışma prensipleri anlatılıyor. Ardından zihin ve zihnin nasıl çalıştığının aktarıldığı kitabın üçüncü bölümünde zihnin düştüğü tuzaklar örneklerle açıklanıyor. Dördüncü ve son bölümde ise zihinsizliğe ve zihni nasıl devreden çıkarabileceğimize dair bilgiler veriliyor. Zihin Yalanları zihni reddetmiyor. Zihnimizin yeterli olmadığı anlarda ne yapmamız gerektiğini anlatıyor. Dolayısıyla kitabı bitirdiğinize zihninizi nasıl daha iyi kullanabileceğinizi de öğrenmiş olacaksınız.
Arka kapaktan:
Sosyal bilimler “Dünya, insanoğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılar, ancak tüm hırslarını değil” der. Söylenen yalanlara, vaatlere, geleceğe inanma eğilimindedir insan. En çok da kendimize yalan söyleriz. Zihnimizin fark edemediği yalanlar çoğu zaman en basit olanlardır. “Toplum, karmaşık bir gerçeğe değil, basit bir yalana inanır” der geçen yüzyılın toplum kuramcılarından Alexis de Tocqueville.
Bütün bu yalanların içinde işte size görmediklerinizi gösterecek bir kılavuz kitap…
Prof. Dr. Uğur Batı
Bizler kalbimizi ve sezgilerimizi bir kenara bırakarak kendimizi sadece zihinden ibaret sandık. Zihin ise uyanık olduğumuzu zannettirerek sürekli uyutuyor bizi. Rüyadayken rüyada olduğunu anlayamaz insan. Bu da öyle bir şey. Zihnimiz bizi bu denli yanıltırken peki öyleyse biz hangi hayatı yaşıyoruz?
“Mademki bu dünya hayatı bir rüyadan ibarettir, öyleyse yorumlanması gerekir” demiş İbn-i Arabi. Hayatın da bir rüya olduğunu anladığımızda onu yönlendirmek daha kolay olacak. Akıllı bir insan eğer isterse rüyadan uyanabilir. Ama bunu zihnimizin bize söylediği yalanlarla yapamayız. Çünkü zaten zihin bu rüyanın bir parçasıdır.
İnsanlar doğarlar, uyurlar ve ölürler. Çok az insan ölmeden önce uyanır. Ve şimdi sizin için de uyanma vakti gelmiş olabilir…
Yazar hakkında:
İstanbul doğumlu olan Cem Özüak, üniversite hayatında sırasıyla 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü ve 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı Kişiler Arası İletişim Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans tezi “Kitle İletişim Araçlarıyla Propaganda Teknikleri”dir. Şu anda İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir. Neoglance Eğitim Derneği’nden nefes koçluğu ve öğrenci koçluğu eğitimleri almıştır. ICF onaylı koçluk eğitimini House of Human’da tamamlamıştır. Eğiticinin eğitimleri de dahil olmak üzere pek çok kurumdan çeşitli eğitimler almıştır.
İş hayatına Yaşar Holding’de pazarlama uzmanı olarak başladı ve 2 yıl bu görevde çalıştı. Ardından 2004 yılında Türkiye İş Bankası’na girdi ve orada 8 yıl boyunca çağrı merkezinden nakit yönetimine kadar geniş bir skalada bankacılık tecrübesi edindi.
2013 yılında Vodafone-İŞKUR ortaklı bir insan kaynakları projesinin Türkiye yöneticiliğini yaptı. Bu projede Vodafone’un ihtiyaç duyduğu kurumsal satış kanalı müşteri temsilcilerinin seçilmesi, eğitimlerinin verilmesi ve ardından işe yerleştirilmelerini sağlayan tüm süreci yönetti.
İletişim bilimleri ve farkındalık alanlarındaki çalışmaları profesyonel hayatında ön plana çıkınca tamzamanlı olarak eğitmenlik ve danışmanlık yapmaya başladı.
Okan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak iletişim dersleri vermektedir.
Harp Akademileri kurmay subay yetiştirme programında dönemsel olarak iletişim dersleri vermiştir.
2010 yılından beri İndigo dergisinde yazarlık yapmaktadır. İletişim ve farkındalık alanlarında yazıları yayımlanmaktadır.
2015 yılında 23 üniversite, 17 kulüp işbirliğiyle düzenlenen Türkiye İnovasyon Zirvesi’nde “Yılın En İnovatif İletişim Eğitmeni” seçildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı departmanlarda satış, mağazacılık, çağrı merkezi ve insan kaynakları alanlarında “uzman eğitmen” unvanıyla dersler verdi.
Kurumlara, üniversitelere ve açık gruplara seminerler ve eğitimler vermektedir.
Eğitimini verdiği konular:
İkna, algı yönetimi, liderlik, yönetim becerileri, zaman yönetimi, satış teknikleri, beden dili, öfke ve stres yönetimi, takım çalışması, motivasyon, problem çözme ve karar verme, kurum kültürü ve biz bilinci, eğiticinin eğitimi, sunum teknikleri, müşteri ilişkileri, müşteri deneyimi yönetimi, zor insanlarla başa çıkma, mülakat teknikleri, çatışma yönetimi, etkili iletişim teknikleri, telefonda iletişim, protokol kuralları, çağrı merkezi eğitimi, insan tanıma sanatı.
Yazarımız Cem Özüak’ın yayınevimizden çıkan diğer kitabı:
Metropol Dervişi
edebiyathaber.net (24 Aralık 2018)