“KE”nin 28’inci sayısı çıktı

Ağustos 14, 2024

“KE”nin 28’inci sayısı çıktı

Kartal Belediyesi tarafından iki aylık periyotlarla yayımlanan edebiyat, kültür, sanat dergisi “KE”nin 28. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Her sayısında edebiyat ve sanat dünyamızın hayatta olan bir ismini “ana dosya” adı altında, hayatta olmadığı halde güçlü yapıtlarıyla kendini ölümsüzleştiren bir diğer ismini de “ek dosya” adı altında sayfalarına taşıyan “KE”; şair, yazar, Çiğdem SEZER ve 13 Ekim 1986’da bir turne yolculuğunda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden oyuncu, şair Kâmran S. YÜCE’yi konuk ediyor.

“Ana dosya” konuğu Çiğdem SEZER üzerine yazan isimler arasında Ahmet ÖZER, A. Barış AĞIR, Beytullah KILIÇ, Mine ÖMER, Ömer TURAN, Ercan YILMAZ,  Gökhan ASLAN, İbrahim DİZMAN ve Şaban AKBABA bulunuyor. Serkan TÜRK’ün Çiğdem SEZER’le gerçekleştirdiği söyleşi ise, Çiğdem SEZER’in yazın ve şiir dünyasını daha derinden algılamamızı sağlıyor.

“Ek dosya” konuğu Kâmran S. YÜCE’ye dair yazılarıyla yer alan isimler Orçun ÜÇER, Büşra TAN. Abdullah EZİK’in, Başar BAŞARIR ve Deniz YÜCE BAŞARIR ile Kâmran S. YÜCE’nin yaşamı ve şiirleri üze­rine gerçekleştirdiği söyleşiler, hayatta olmayan YÜCE’ye dair, hatırlatıcı ve anlamlı bir yolculuk…

Derginin dosya dışı çalışmalarında sırasıyla Haydar ERGÜLEN, Esat ŞENYUVA, Hıdır Murat DOĞAN, Kadir AYDEMİR, Mesut Barış ÖVÜN, Zeyno SÖNMEZ, Eda UYSAL, Mertcan KARACAN, Umut TÜRKMENOĞLU, Kadir İNCESU, Naci BAHTİYAR, Uğur OLGAR, Ahmet ÖZBEK, Yavuz TÜRK, Haşim AYÇİÇEK, Nesim Ovadya İZRAİL, Mohsen HOSEİNKHANİ, Barış YILDIRIM, Meryem KOÇ yer alıyor.

Okumak için: https://www.kartal.bel.tr/_Dokumanlar/ke_dergi/ke_dergisi_28sayi_ekitap.pdf

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2024)

Yorum yapın