Kiltablet öykü kültürü fanzininin dokuzuncu sayısı çıktı

Ağustos 15, 2017

Kiltablet öykü kültürü fanzininin dokuzuncu sayısı çıktı

Kiltablet öykü kültürü fanzininin dokuzuncu sayısı “Keçileri kaçırmak” başlığıyla yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kiltablet öykü kültürü fanzininin her sayısını öyküde kendi ilgi alanlarına göre bir editör hazırlıyor. Dokuzuncu sayının çılgın editörü Meltem Uzunkaya.

 “…

Bazen içinde olduğumuz zamanlarda, öyle şeyler olur ki, söz biter, geriye çıldırmak kalır. Ruh basar, al basar, tahtalar eksilir, zihin çat diye çatırdar. “Bir çatlak vaar” diye bağırası gelir insanın. “Tutulunur”, “uğranılır”, aklın sınırları uçurumun kenarına kadar gelir, sallanır, düştü düşecek olur. Kederden melankoliye, çılgınlıktan cinnete varoluşun dramı yaşanır.

Dışarısı, bir akıl hastanesine dönmüşse, zihin kendi içinde hapsolur. En güzel karikatürler, içinde “Hunili”ler olanlardır. Çünkü onca kötülük serbest kaldığında, en masumlar delilerdir.

Akıl yanar, dellenir, tozutur, tırlatır, baştan gider bu post-truth (gerçek ötesi) zamanlarda. Çünkü yalanlar gerçek kabul edilmişse, cinnet olağandır ve akıl çıldırır. Bazen en aklı başında tepkidir aklını kaçırmak. Geriye “bir akılsız baştan gayri ne kalır?” Ne kalır, ne kalır, ne kalır? Ne kalır? Sesim duyuluyor mu? Bu benim sesim mi başkasının mı? Yoksa kendi kendimle mi konuşuyorum?” diyor giriş yazısının bir bölümünde Meltem Uzunkaya.

Öykü adlarına göre alfabetik yer alan öyküler ve yazarları ise; Elvan Arpacık (“Babasının oğlu”), Ahmet Atlı (“Barda Benlikler”), Zeki Paralı (“Bellek Kartı”), Nalan Barbarosoğlu (“Çetin’in Yolculuğu”), Nurdan Atay (“Erguvan Çiçeği”), Kadri Atlı (“Gökte Uçan Huma Kuşu”), Nurhan Suerdem (“Mektup”)

Söyleşi konuğumuz Mine Söğüt. “İyilik tarifini yapan ve o tarifin kıyısına uğramadan yaşamaktan gocunmayan bir türüz!” dediği ilginç söyleşiye Meltem Uzunkaya ve Zeki Paralı imza atıyor.

Meltem Uzunkaya “Depresif Kişinin Terapi Süreci Farkındalıkları” yazısıyla David Foster Wallace’nin  İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler, Yasemin Pforr “Küçük Burjuva Açmazı” yazısıyla Leylâ Erbil’in Tuhaf Bir Kadın kitaplarını tanıttılar.

1 Ağustos 2017’de aramızdan ayrılan Ahmet Cemal için veda yazısı dokuzuncu sayının son yazısı oldu.

Onuncu Sayımız “Garip şeyler Koleksiyoncusu” için bin sözcüğü aşmayan öykülerinizi [email protected] adresine bekliyoruz.

Kiltablet öykülerini ve yazılarını kiltabletoyku.com web adresimizden okuyabilir, facebook.com/kiltabletoyku ve twitter.com/kiltabletoyku hesaplarından duyurularını ve mesajlarını takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (15 Ağustos 2017)

Yorum yapın