Kiltablet öykü kültürü fanzini, ikinci sayısında hayallere yer verdi.
Her ay tematik bir sayıyla hazırlanan fanzinin ikinci sayısı “hayallerim ve ben” adını taşıyor.
“Zaman çizgisindeki iki bin on altıncı çentik, uygarlığımızın şimdiki yerini gösteriyor. İnternet ve beş buçuk inçlik cep telefonu kullanıyoruz. Bir de tek tanrılı dinlerin beşiği, petrol coğrafyasında doğanlar başta olmak üzere dünyanın pek çok yerindeki türdeşlerimizi annelerinden doğduklarına pişman ediyoruz. Hayvan ve bitki türlerini yok ediyoruz gözümüzü kırpmadan… Soluk alıp verdiğimiz havayı bile. Hep birlikte. Yukardan, yani uzaya gönderdiğimiz uydulardan falan dönüp bakınca iğne ucu kadar bir hacmimiz var oysa. Paylaşamadığımız o iğne ucundaki cürmümüzse gökyüzündeki yıldızlar kadar çok. Bu kadar suçu karnımızı doyurmak için değil, daha çok tüketmek işliyoruz üstelik. Gelişe gelişe gelebildiğimiz yer burası. O zaman öykülerimizi yazalım” mottosuyla yayın hayatına başlayan Kiltablet öykü kültürü fanzininin her sayısını öyküde kendi ilgi alanlarına göre bir editör hazırlıyor. İkinci sayının editörü Yurdagül Şahin…
Kiltablet, Yurdagül Şahin’in “Haz” adlı yazısıyla başlıyor. Yurdagül Şahin, bir hayalin nasıl tutkuya dönüştüğünü lirik bir dille kaleme alıyor. Adlarına göre alfabetik yer alan öykülerin yazarları ise Yasemin Pforr (“Gümüş Ayna”), Yeşim Narter (“Her güne bir mektup”), Cemal Çalımer (“Karşılaşma”), Nezir Suyugül (“Ses”), Nurdan Atay (“Sesler ve Gözler”)…
Kiltablet’in söyleşi konuğu Cemil Kavukçu. “Edebiyatın bir terazisi vardır” başlıklı söyleşiye Nurdan Atay ve Yurdagül Şahin imza atıyor.
Kiltablet’in ikinci sayısında Zeki Paralı, Krikor Zohrab’ın Öyküler kitabını “Hayallerine sığmayabilir insan” başlıklı yazısıyla tanıtıyor.
Arka kapakta üçüncü sayının “yemek masası” konu başlığıyla çıkacağı, okur öykülerinin kiltabletoyku@gmail adresine beklendiği duyuruluyor.
Kiltablet öykülerini ve yazılarını kiltabletoyku.blogspot.com adresinden okuyabilir, facebook.com/kiltabletoyku ve twitter.com/kiltabletoyku hesaplarından duyurularını ve mesajlarını takip edebilirsiniz.
edebiyathaber.net (30 Aralık 2016)