Kiltablet öykü kültürü fanzini, on üçüncü sayısında “Yolculuk…gitmek istediğim yer” temasıyla yayımlandı.
Kiltablet öykü kültürü fanzininin her sayısını öyküde kendi ilgi alanlarına göre bir editör hazırlıyor. On üçüncü sayının editörü Yeşim Narter.
“Bu kentin kalabalığı ve gürültüsü beni boğuyor, dayanamıyorum; tenha ve sessiz bir yere gitmek istiyorum örneğin.” diye başlıyor giriş yazısına ve “Öykülerde yaşar hayat ve edebiyat… Öykülerle.” diyor Kiltablet’in yolculuğuna gönderme yaparak.
Öykü adlarına göre alfabetik yer alan öyküler ve yazarları ise; Yasemin Pforr (“Ben Geldim”), Arif Kamil Olgun (“Gölgeler Diyarında Kısa Bir Gün”), Nurdan Atay (“Uzun Yolların Kamyoncusu”), Bahar Uysal (“Kırpık Rüya”), Ali Tahir Atakan (“Meleklerin Yolculuğu”), Meltem Uzunkaya (“Sıra Bende”), Cemal Çalımer (“Tuhaf Bir Yolculuk”), Elvan Arpacık (“Virginia Woolf Emlak’tan Kiralık”).
Yasemin Pforr “Başka Bir Yer Özlemi” yazısıyla Ali Smith’in Public Library and Other Stories kitabını değerlendiriyor. Zeki Paralı “Ütopyamız Sazandere” yazısıyla Bilge Karasu’nun Göçmüş Kediler Bahçesi kitabında yer alan Geceden Geceye Arabayı Kaçıran Adam öyküsünü ele alıyor.
On dördüncü sayı “yıl sonu bakiyesi, yıl başı beklentisi” için bin sözcüğü aşmayan öykülerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz.
Kiltablet öykülerini ve yazılarını kiltabletoyku.com web adresinden okuyabilir, facebook.com/kiltabletoyku ve twitter.com/kiltabletoyku hesaplarından duyurularını ve mesajlarını takip edebilirsiniz.
edebiyathaber.net (4 Aralık 2017)