Kiltablet öykü kültürü fanzini, üçüncü sayısında sayfalarını yemek masalarına açtı.
Her ay tematik bir sayıyla hazırlanan fanzinin üçüncü sayısı “yemek masası” adını taşıyor.
“Zaman çizgisindeki iki bin on altıncı çentik, uygarlığımızın şimdiki yerini gösteriyor. İnternet ve beş buçuk inçlik cep telefonu kullanıyoruz. Bir de tek tanrılı dinlerin beşiği, petrol coğrafyasında doğanlar başta olmak üzere dünyanın pek çok yerindeki türdeşlerimizi annelerinden doğduklarına pişman ediyoruz. Hayvan ve bitki türlerini yok ediyoruz gözümüzü kırpmadan… Soluk alıp verdiğimiz havayı bile. Hep birlikte. Yukardan, yani uzaya gönderdiğimiz uydulardan falan dönüp bakınca iğne ucu kadar bir hacmimiz var oysa. Paylaşamadığımız o iğne ucundaki cürmümüzse gökyüzündeki yıldızlar kadar çok. Bu kadar suçu karnımızı doyurmak için değil, daha çok tüketmek işliyoruz üstelik. Gelişe gelişe gelebildiğimiz yer burası. O zaman öykülerimizi yazalım” mottosuyla yayın hayatına başlayan Kiltablet öykü kültürü fanzininin her sayısını öyküde kendi ilgi alanlarına göre bir editör hazırlıyor. Üçüncü sayının editörü Kamil Olgun…
Kiltablet, Kamil Olgun’un “Yemek Masası” adını taşıyan yazısı “Çocukluğumuzda oturduğumuz sofralardan yetişkinliğimizde kurduğumuz sofralara kadar binbir anıyla yüklüyüz” cümlesiyle başlıyor. Adlarına göre alfabetik yer alan öykülerin yazarları ise Yurdagül Şahin (“Akşam Yemeği”), Elvan Arpacık (“Ayşegül Doğal Besleniyor”), Kamil Olgun (“Hem Anne Hem Baba”), Ali Tahir Atakan (“İyi Niyet”), Sevgi Işık (“Misafir”), Oya Çanga (“Hüthüt Kuşu”), Serap Kaşıkçı (“Sana Ad Bulamadım”), Nurhan Suerdem (“Yabancı”)…
Kiltablet’in söyleşi konuğu Dilek Emir. “İçimdekilerin çıkmasına engel olamadım” başlıklı söyleşiye Nurdan Atay ve Yurdagül Şahin imza atıyor.
Kiltablet’in üçüncü sayısında Yasemin Pforr, Anya von Bremzen’in Sovyet Mutfak Sanatı – Yemek ve Hasret Anıları, kitabını “Kişisel Olduğu Kadar Toplumsal da Kurduğumuz Sofralar” başlıklı yazısıyla tanıtıyor.
Arka kapakta dördüncü sayının “öykünün satır arası” konu başlığıyla çıkacağı, okur öykülerinin kiltabletoyku@gmail adresine beklendiği duyuruluyor.
Kiltablet öykülerini ve yazılarını kiltabletoyku.blogspot.com adresinden okuyabilir, facebook.com/kiltabletoyku ve twitter.com/kiltabletoyku hesaplarından duyurularını ve mesajlarını takip edebilirsiniz.
edebiyathaber.net (19 Ocak 2017)