Kitap kurtlarını korkunç bir yaz bekliyor çünkü Talihsiz Serüvenler serisi yayımlandı

Temmuz 7, 2024

Kitap kurtlarını korkunç bir yaz bekliyor çünkü Talihsiz Serüvenler serisi yayımlandı

Lemony Snicket tarafından yazılıp Brett Helquist tarafından resimlenen Talihsiz Serüvenler serisinin ilk 7 kitabının ciltli özel baskısı XLibris etiketiyle raflarda. 

Tanıtım metninden

Talihsiz Serüvenler serisi 2004 yılında film olarak gösterime girdi. Ayrıca 2015’te Netflix bu serinin dizi uyarlamasını yaptı. Serinin kalanı da yakında XLibris etiketiyle yayımlanacak.

Talihsizliklerle başa çıkma rehberi:

  • Evet, çok güzel görünüyorlar ama lütfen satın almamaya çalış.
  • Dayanamayıp aldıysan, ücra bir köşeye sakla.
  • Saklayamadın mı? Olsun, panik yok. En azından okuma.
  • Okuduysan, hemen sevmediğin bir arkadaşına hediye et.
  • O da sana devam kitaplarını hediye etmeye çalışabilir, onu görünce hızla yanından uzaklaş.

Sevgili Okur,

Elinde tuttuğun kitabın son derece sevimsiz olduğunu üzülerek söylemek zorundayım. Çünkü çok şanssız üç çocukla ilgili mutsuz bir öyküyü anlatıyor. Cana yakın ve akıllı çocuklar olmalarına karşın, Baudelaire kardeşler mutsuzluk ve üzüntü dolu bir yaşam sürüyorlar. Bu kitabın daha ilk sayfasında kumsalda oynadıkları ve korkunç haberi aldıkları andan başlayarak, bütün öykü boyunca felaketler onları kovalıyor. Talihsizliği çeken neredeyse birer mıknatıs oldukları bile söylenebilir. Üç afacan, daha ilk kitapta açgözlü ve iğrenç bir haydutla, bitli elbiselerle, feci bir yangınla, servetlerini çalmaya yönelik bir entrikayla ve kahvaltı niyetine verilen yulaf lapasıyla karşılaşıyorlar. Bu sevimsiz öyküleri yazıya dökmek benim için üzücü bir görev. Ama bu kitabı hemen elinden bırakmaktan ve daha mutlu bir kitap okumaktan seni alıkoyan hiçbir şey yok. En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

Yazan: Lemony Snicket

Resimleyen: Brett Helquist

Çeviren: Nurettin Elhüseyni

Hedef Kitle: 10+yaş

Lemony Snicket kuşkucu ve isyan etmeye yatkın insanların oturduğu bir kasabada doğdu. Şimdi şehirde oturuyor. Boş zamanlarında kanıtlar topluyor ve önde gelen yetkililerce bu işin bir tür uzmanı kabul ediliyor. Dizideki eserler HarperCollins için yazdığı ilk kitaplardır.

Brett Helquist Arizona’ya bağlı Gonado’da doğdu, çocukluğunu Utah’a bağlı Orem’de geçirdi ve şimdi New York’ta oturuyor. Brigham Young Üniversitesi’nden güzel sanatlar diploması almasından bu yana kitaplar için çizim işiyle uğraşıyor. Eserleri başta Cricket dergisi ve The New York Times olmak üzere birçok yayın organında çıkmıştır.

Yorum yapın