‘Korkudan da Büyük Bir Şey’ dizi oluyor

Ekim 22, 2024

‘Korkudan da Büyük Bir Şey’ dizi oluyor

Baran Güzel’in 2024 yılında okurlarla buluşan ilk romanı Korkudan da Büyük Bir Şey diziye uyarlanıyor. Yalnızca kadınları etkileyen bir intihar salgınının gölgesinde sona yaklaşan bir dünyayı anlatan bu roman, İlksen Başarır’ın yönetmenliğinde izleyiciye sunulacak.

Korkudan da Büyük Bir Şey, kadınları hedef alan umutsuz bir intihar salgınının etkisi altındaki bir dünyada, eski sevgilisinin izini süren yalnız, yoksul ve panik içindeki bir adamın hikayesini anlatıyor. Hükümet karşıtı bir tweet nedeniyle gözaltına alınan ve şartlı tahliye edilen anlatıcı, birkaç kadının intiharıyla başlayan ve hızla büyüyen kaosla mücadele ederken, aynı zamanda eski sevgilisinin son arzusunu yerine getirmeye çalışıyor.

Baran Güzel, Adana’da doğdu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Öyküleri Notos, Kafkaokur, Sözcükler, Öykülem ve Öyküm Gazetesi gibi dergilerde yayımlandı. İlk öykü kitabı Her Kötü Geceden Sonra 2020 yılında Everest Yayınları’ndan çıktı. Korkudan da Büyük Bir Şey, halen editörlük yapan Güzel’in ilk romanıdır.

edebiyathaber.net (22 Ekim 2024)

Yorum yapın