Erol Hızarcı’nın “Kız Babası ve Kedi” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
İnsanın kaderi, kişiliğidir; insan bunu değiştiremez ancak bilinci ve iradesi ile kişiliğini dönüştürebilir, böylece kaderini değiştirir.
Çocukların kendiliğinden büyüdüklerini sanıyorsanız, iç dünyanızı karanlıkta bırakmış olabilirsiniz. Çocuk, kader yolunu çizmek için kişiliğini biçimlendirmek ister. Çünkü hayallerini kişiliğiyle gerçekleştirebilir. Öte yandan, hayal dünyasını kaybederse, hayatta gerçekleştirebilecek nesi kalır?
Çoğumuzun içinde kapanmaz sandığımız devasa bir boşluk vardır. Ne yapsak ne etsek, dolduramayız. Hiçbir şeyi içimize alamayız. Çünkü içimizde boşluk yok! Karanlıkta bıraktığımız iç dünyamızdan kaçmaktayız aslında.
Her çocuk bu trajedinin farkındadır. Kişiliğini geliştirirken başkalarıyla uyum sağlamalı ve hayata ayak uydurmalı, fakat bu uğurda çabalarken hayal dünyasını korumalıdır. Aksi takdirde, hayat anlamını yitirecek, her çaba boşa çıkacaktır.
Altı yaşındaki Elfin, ilkokula başlarken peri kızı olmayı geride bırakıp bir abla olmak zorundadır. Bir yaz tatilinde bunu nasıl başaracağını bilmektedir. Bir kedi ona yetecektir. Ne var ki, ailesine bir yavru kediyi katmak kolay değildir.
Ailecek çıktıkları yaz tatilinde Elfin, yavru kedi Anibal ile birlikte amansız bir savaşa katılır. Onların hayalleri galip gelecek, akrabaları dize getireceklerdir. Bu savaş, kız babası için adeta bir sınavdır.
Kız Babası ve Kedi, küçük bir kızın erkek egemen dünyaya meydan okumasını, neşeli ve sevgi dolu bir üslupla anlatıyor. Okurlarına, yarını görebileceği bir kapı aralıyor.
Arka Kapak Yazısı:
Küçük bir kızın gözünden olağanüstü bir yaz tatili macerası…
Altı yaşındaki Elfin’in harika bir hayal dünyası vardır. Yaşadığı gerçekler ile hayallerini birbirine bağlayarak kendi dünyasını her gün yeniden kurmaktadır. Anaokulunu bitiren Elfin bundan sonra abla olması gerektiğini bilmektedir, bu yüzden peri kızı olmayı geride bırakmalıdır. Hayatın zorlu aşamalarından birini gerçekleştirmek için küçük dünyasındaki herkese meydan okumak ve bir zafer kazanmak zorunda hissetmektedir. Yaz tatiline çıkarlarken bulduğu yavru kedi ile baş döndürücü bir maceraya atılır.
- • •
Bin bir çeşit çiçek var. Farkının nedeni tohumda saklı, açılması ise çevresel koşullara bağlı. Çocuklarımız da böyle.
Erol Hızarcı bu romanında altı yaşındaki bir kızın hayal dünyasını çok güzel dile getiriyor. Doğuştan farklı bir kızın dünyasını anlatırken, farklılıklar üstüne yol gösterici bir örnek sunuyor.
Yeniçağın kızını bu kitapta bulacaksınız. Yani geleceğimizi…
Yazar Hakkında:
1972, Heybeliada doğumlu. Roman, öykü, şiir, mizah, çocuk edebiyatı, senaryo ve tiyatro oyunu yazarı. 1993’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yazmaya fakülte yıllarında öyküyle başladı. 1993’te Abidin Domeks takma adıyla bir mizah kitabı yazdı. 1994’te ilk senaryosu “Batık Aşklar Müzesi” filme alındı. 1996’da Medyapım’da çalışma hayatına başladı. “Şahane Pazar” ve “Hülya Avşar Şov” programlarında metin yazarlığı ve editörlük yaptı. “Uzaydan Adam Çıkmaz”, “Dadı” ve “Çekirdek Aile” dizilerinin senaryolarını yazdı. 1998’de ilk öykü kitabı “Toprakaltı Sarayları” basıldı. Edebiyatının tohumlarını bu kitaba ekti. Lirik dili ve farklı teknikleri birlikte kullanmasıyla dikkat çekti. 2002’de mizah romanı “Kadın Tamircisi”, 2007’de “Kuğu Şarkısı” ve “River Clyde” isimli ikiz romanları basıldı. Bu iki roman 2015’te Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü vesilesiyle tek bir ciltte “Şafağa Vuran Dalgalar” ismiyle basıldı. 2013’te “Bir Çapulcunun Hatıra Defteri” ve “Kıroleterya Diktatoryası” adlı mizah kitapları basıldı. 2015’te basılan “Cambazın Son Adımı”, birbirlerini bütünleyen, üç ayrı novelladan oluşan bir roman. 2016’da basılan “Beyoğlu’nda Son Bahar”, otobiyografik nitelik taşıyor. 2017’de basılan “Benim Babam Bir Melek” adlı romanı aynı yıl TV filmi olarak ekranda yer aldı. Yine 2017’de basılan “Masal Çetesi” yazarın ilk çocuk romanıdır. İstanbul’da yaşayan Erol Hızarcı evli, bir kız babasıdır.
Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:
Masal Çetesi, Benim Babam Bir Melek, Kadın Tamircisi, Kıroleterya Diktatoryası, Bir Çapulcunun Hatıra Defteri, Cambazın Son Adımı, Şafağa Vuran Dalgalar, Beyoğlu’nda Son Bahar, Cevapsız Çağrı
edebiyathaber.net (11 Temmuz 2019)