Kültür Mafyası Dergisinin 3. sayısında da sinemadan müziğe, tiyatrodan edebiyata pek çok alanla ilgili yazı ve söyleşi okuyabilirsiniz.
Tom Hanks ile çok özel röportaj: “Hepimiz birbirimize bağlıyız.”
Kültür Mafyası, Hollywood’un en başarılı ve en sevilen aktörlerinden Tom Hanks ile geçtiğimiz günlerde gösterime giren son filmi Cloud Atlas (Bulut Atlası) üzerine konuştu. Bedia Ceylan Güzelce ile görüşen Tom Hanks, Cloud Atlas filmi ve kariyeri ile ilgili düşüncelerini paylaştı…
Levent Üzümcü, bu sayıda da sanat ve politika ilişkisine değiniyor. Sanatın politikadan ayrı olamayacağını düşünen ve ilk sayıdan itibaren yazılarıyla dergimizde bu konuyla ilgili değerlendirmelerine yer veren oyuncu, Aralık sayısında “Şehir Tiyatroları” üzerine yazdı.
Müzikle direnenler:
Müzikle direnen ve yıllardır yaşadıkları baskılara yılmadan göğüs geren politik müziğin diğer öncülerini de dergide okuyabilirsiniz. Edip Akbayram, Grup Yorum, Kardeş Türküler ve Redd’le yapılan röportajlar da Aralık sayısında.
Ceylan Özçelik, efsanevi yönetmen Zeki Ökten’le ilgili ayrıntılı bir biyografi kaleme aldı.
Gazze’den mektup var!.. Gazze… Son bombardımanların ardından yine sessizliğe gömülen yalnız ve çaresiz topraklar… İsrail bombalıyor… Filistin yaralarını sarmaya çalışıyor… İsrail yeniden bombalıyor… Filistin yeniden toparlanmaya çalışıyor… Bu nereye kadar böyle sürecek? İsrail’de seçimler yaklaşmışken Gazze’yi en çok bombalayan en çok oyu mu alacak? Gazze’de yaşananları, Gazze’de yaşayan bir Filistinli’den dinleyelim… Hüssam’ın Gazze’den gönderdiği açık mektup da derginin bu sayısında…
Bir inşaat şehri oldu, İstanbul. Kentte kalan tek tük yeşil araziler de her geçen gün ülkedeki rant savaşına yenik düşüyor. Şarkıcı Jehan Barbur, bu sayıdaki yazısında “Aga”oğlu’nu yazdı. Sevilen sanatçının da bu konuda söyleyecek sözü var.
Emrah Serbes’in son kitabı “Hikâyem Paramparça”, Cemil Kavukçu’nun son kitabı “Aynadaki Zaman” ve İtalo Calvino’nun “Palomar”ı üzerine yazıları da bu sayıda bulabilirsiniz.
Edebiyat tarihimizin en önemli öykücülerinden Sait Faik Abasıyanık’ın Burgazada’daki yaşamını, kişiliğini, yazarlığını, yazarın yakın arkadaşlarının gözünden okuyabilirsiniz.
Vizyona giren filmleri, en son çıkan kitapları, açılan sergileri, sahnelenen oyunları, konserleri, düzenlenen panelleri ve daha fazlasını Kültür Mafyası’nın 3. sayısından takip edebilirsiniz.
edebiyathaber.net (3 Aralık 2012)