Mark Z. Danielewski’nin “Yapraklar Evi adlı romanı, Gökhan Sarı çevirisiyle Monokl Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Yıllar önce YAPRAKLAR EVİ elden ele dolaşmaya başladığında, acemice bağlanmış bir tomar kâğıttan ibaretti, bu kâğıtların bir kısmı ise ara sıra internette dolaşıyordu. 2000 yılında, YAPRAKLAR EVİ kitap olarak yayımlandığında edebiyatta bir devrim yaratmıştı. Çavdar Tarlasında Çocuklar ve Ulysses gibi, elinizde tuttuğunuz bu kitap da edebiyata bir başkaldırıdır.
YAPRAKLAR EVİ hem bir korku romanı hem de bir aşk romanıdır; YAPRAKLAR EVİ hem hiçbir şeye hem de her şeye dair bir romandır; içinde kaybolduğunuz ve kurtulabilmek için bütün şifrelerini çözmeniz gereken bir labirenttir. Bu kitap EV’in ta kendisidir ve çıkış yolu dipnotlarda, mektuplarda, fotoğraflarda ve kelime oyunlarında saklıdır.
Navidson ailesinin yeni taşındıkları bu EV’de başlarına gelenleri okurken, siz de metne dahil olacak ve gözünüzü dört açmak zorunda kalacaksınız.
“Bu şeytani derecede parlak kitabı elden bırakmak ya da sonuna varmadan
okumaktan vazgeçmek imkansız.”
− Jonathan Lethem
“Eğlenceli, dokunaklı, cezbedici, enfes bir dille yazılmış, biçimle içeriğin başarıyla iç içe geçtiği bir anlatı.”
− The New York Times Book Review
“Pynchon’ı akla getiren şen şakrak bir tuhaflık, Nabokov’u akla getiren bir dilbilimsel takıntı ve Borges’i akla getiren bir gerçekdışılık. Yapraklar Evi, edebi türlerin sınırlarını ortadan kaldıran bir coşkuyla, postmodern bir şevkle ve piyasadaki bütün kitapları iyice gölgede bırakacak türden, takıntılı derecede geniş bir hayal gücüyle, enerjisi hiç dinmeyen kıpır kıpır bir kitap.”
− San Francisco Examiner and Chronicle
“Yılın en iddialı, karmaşık ve heyecanla beklenen ilk romanlarından bir tanesi. Yapraklar Evi, daha önce okuduğunuz diğer romanlara hiç benzemiyor.”
− Newsweek
“Bir göstergebilimci tarafından yazılmış bir aşk hikâyesi. Güftecilere özgü bir yüreği olan Danielewski hem yürek sızısına kulak veriyor, hem de bunu yaparken Derrida’nın gösterge teorisine.”
− Time Out New York
“Elinize alın ve hafızanıza kazıyın. Her sayfada açılan sizin zihninizden başka bir şey değil. Her şey sizin zihninizde olup bitiyor.”
− The Village Voice
“Melville’in Moby-Dick’i, Joyce’un Ulysses’i, Nabokov’un Solgun Ateşi neyi ifade ediyorsa, çok katmanlı Danielewski’nin Yapraklar Evi de aynı şeyi ifade ediyor.”
− San Diego Union-Tribune
edebiyathaber.net (19 Mart 2018)