Yayınlandığı dönemde fenomen olmuş dizi Leyla ile Mecnun sevenlerini yepyeni bir hikâyeyle buluşturmuş, aynı isimli romanla geri dönmüştü.
İsmail Abi, Mecnun, Leyla, Aksakallı Dede, Baba İskender, Yavuz Hırsız ve Gözlüklü Çocuk Kaan’ın yeni bir maceranın peşinde koştuğu romandan içinizi ısıtacak alıntılar:
- “Belli ki âşık olmuşsun evlat. Çaresiz âşıkların son durağıdır burası. Sevdiğine kavuşursan meşk, kavuşamazsan aşk olur. Kavuşamayan âşıklar bu çölde ararlar sevdiğini. Kavuşanlarsa emlakçı emlakçı dolanır dururlar artık, 2+1 kombili.”
- “İnsan nasıl unutur sevdiğini dede? Ben daha Beşiktaş’ın 92-93 sezonu kadrosunu bile unutmamışken, bu kızı nasıl unuturum? Şu kızgın kumlar şahit olsun, şu alev alev yanan güneş şahit olsun, şu kutup ayısı şahit olsun ki ben bu kızın peşini bırakmam dede… Yuh! Kutup ayısı mı var orda?”
- “İnsan dediğin yediği her kazıktan sonra ‘Yok abi bundan sonra kimseye güvenmem ben,’ deyip de her seferinde kazık yemeye devam eden bir canlı türüdür.”
- “İnsan en çok geçmişinden kaçıyor ama insanı en çok da geçmişi mutlu ediyor.”
- “Her evin kendine has bir kokusu vardır. Yabancı bir eve girince garipsediğin o koku, o evde yaşayanlar için huzurun kokusudur.”
- “Bazı babaların sessizliği de Fevzi Tuncay’ın koruduğu Beşiktaş kalesi gibidir. En güvendiğin anda bile yedirebilir golü sana.”
- “Bak delikanlı, hayat sandığımızdan daha karmaşıktır. Her kaos kendi düzenini yaratır. Ve inan bana son diye bi’ şey yoktur. Sadece başlangıç vardır. Her son başka bi’ başlangıcı doğurur. Ben yeni başlangıçlara inanıyorum.”
- “İnsan en büyük hatayı zaman konusunda yapıyor. Zamanın sahibi sanıyor kendini. Nasılsa yaparım, daha zamanım var diyor her seferinde. Oysa zaman akıp gidiyor ellerinden.”
- “Sevgi bazen nefretten bile tehlikelidir.”
- “Deplasmanda alınan 1 puan gibiyim. Küme düştüm düşücem ama hâlâ bi’ puan altın değerinde diye kandırıyorum kendimi.”
- “Büyüdükçe gökyüzüne de bakmayı bırakıyor insan.”
- “Bu dünyada herkesin bir yükü var, benimki de hayallerim.”
- “Kalabalıklar bazı güzellikleri görmenize engel olurlar. Ya da bazı güzellikler yalnızca kalablıklar çekildiği zaman ortaya çıkarlar.”
- “Belki başka bi’ zaman başka bi’ yerde, sonuçta yarım kalan her şey tamamlanmaya muhtaçtır.”
- “Son sözü söyleyenin tartışmayı kazandığı, daha çok bağıranın haklı görüldüğü, daha çok rağbet edilenin başarılı sayıldığı bir dünyada yaşıyorum.”
edebiyathaber.net (9 Temmuz 2019)