Matt Parker’ın Pi’si Pi’sine adlı kitabı, Alain Matalon çevirisiyle Mundi tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Bir köprü neden durduk yere yalpalar? Milyarlarca dolar nasıl buhar olup uçar? 1990’ların hit parçası “I’ve Got The Power” dinleyerek dans edenler bir binayı nasıl beşik gibi sallayabilir? Cevabı matematikte. Daha doğrusu, gerçek hayatta hesaplar tutmadığında yaşananlarda.
Modern dünyamız matematik üstüne kurulu: bilgisayar programları, finans, mühendislik… Ve rakamların dünyası genellikle perde arkasında sessiz sedasız işliyor… gün gelip de işlemez olana kadar. Matematik “insanlarla iyi geçinmiyor” olabilir ama onu becerikli bir dost olarak görmediğimiz takdirde işimiz zor. Pi’si Pi’sine, bize matematikle iyi geçinerek gizli tuzaklarından nasıl ders çıkarabileceğimizi gösteriyor. Üstelik içinde çok sayıda bulmaca, bilmece, kod şakaları ve geometrik çorap var.
“Matt Parker harika bir iş çıkarmış… Anlattığı hikâyeler müthiş.”
Marcus Berkmann, The Daily Mail
“Parker her hikâyesinde güldürüyor… çok eğlenceli.”
The Guardian
“Uğruna ölünen sayılar. Tam puan.”
Simon Griffith, The Mail on Sunday
“Tarihte ve günümüzde yapılmış sayısal hatalara dair eğlenceli ve bir o kadar şaşırtıcı bir macera.”
The Big Issue
“Matematiği eğlenceli hale getiren sürpriz bir çoksatar.”
The Sunday Times Magazine
Pi’si Pi’sine
Yazar: Matt Parker
Çevirmen: Alain Matalon
Tür: Mizah
Sayfa sayısı: 296
Fiyat: 39,00 TL
MATT PARKER, Things to Make and Do in the Fourth Dimension (Dördüncü Boyutta Yapılacak Şeyler) kitabının yazarı ve yüz milyondan fazla kişi tarafından seyredilmiş bir YouTube kanalı da bulunan bir komedyendir. The Guardian’da matematik hakkında yazıları yayımlanan Matt Parker, Science Channel’da Outrageous Acts of Science adlı programın sunuculuğunu yapmakta ve More or Less, The Infinite Monkey Cage ve QI gibi BBC programlarına sık sık konuk olmaktadır.
ALAIN MATALON, 1971’de İstanbul’da doğdu. 1989’da İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra çeşitli bankalarda broker’lık yaptı. 1997’de New York’a taşınarak 12 yıl uluslararası piyasalarda borsacı olarak çalıştı. New York’ta bulunduğu sürede başta klasik müzik olmak üzere çeşitli yayınlar için konser ve albüm yorumları yazdı. 2008’de finans sektöründen ayrılarak Türkiye’ye döndü. Halen yerli ve uluslararası yayınlara konser, müzik ve kitap yazıları yazıyor.
edebiyathaber.net (25 Ocak 2021)