Mavisel Yener’in “Hayaletten Mektuplar” adlı kitabı, 8 ve üzeri yaş grubu için Serap Deliorman’ın resimleriyle Tudem Yayınları tarafından yeniden yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Haydi, bir mektup da sen yaz!
Çocuk edebiyatının üretken kalemlerinden Mavisel Yener’in, okurları mektup yazmaya heveslendiren öykü kitabı Hayaletten Mektuplar, Serap Deliorman’ın neşeli çizimleri ve gözden geçirilmiş baskısıyla yeniden raflara giriyor.
Doğar doğmaz gözlerini teknolojiye açan günümüz çocuklarını mektuplaşma kültürüyle tanıştıran bu renkli eser; sevinçleri, hüzünleri, heyecanları sözcüklerde kesişen dört mektup arkadaşının hayatlarına konuk oluyor.
Mektuplardan örülü, merak uyandırıcı bir anlatı sunan yazar, asırlara meydan okuyan bir iletişim aracı olan mektubu aynı zamanda duygu ve düşünceleri ifade etmeye yarayan bir edebi eser olarak ele alıyor.
Babasının işi nedeniyle yaşadığı kentten ayrılmak zorunda kalan Fidan, can arkadaşı Meltem’le mektuplar aracılığıyla dertleşip hasret giderirken, bir başka kentte Alper, Almanya’da yaşayan dayısı Coşkun’la yazışıyor. Sevginin sınır tanımayan gücünü, kentten kente, bir kıtadan ötekine taşıyan mektuplar nice renkli anıya tanıklık ederken, tatlı tesadüflerle filizlenen yeni dostlukların da köklerini sağlamlaştırıyor.
Mektuplarıyla hayata yürek izlerini bırakan Fidan’ın, Meltem’in, Alper’in ve Coşkun’un düşlerine, umutlarına kucak açan Hayaletten Mektuplar, geçmiş ile gelecek arasında anlamlı köprüler kurmak isteyen her yaştan okuru kaleme kâğıda sarılmaya ve mektup yazmaya davet ediyor.
Kendisi de yazışmayı çok seven Mavisel Yener’in mektup yazmayı ve mektup almayı seven tüm okurlara armağan ettiği bu naif kitap, anlık mesajlaşma uygulamalarıyla iletişimin saniyeler içinde gerçekleştiği çağımıza, nostaljik bir pencereden ‘yeniden’ bakmamızı sağlıyor.
Mavisel Yener Hakkında
1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Edebiyatın farklı türlerinde yüzden fazla kitabı var. Hayatını çocuk ve gençlik edebiyatına adayarak nitelikli eserler kazandırmayı hedefledi. Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer aldı. Eserleri, T.C. Kültür Bakanlığı TEDA projesi kapsamında başka dillere de çevrildi, yapıtları dünya çocuklarıyla buluştu. Aldığı ödüllerden bazıları: Tömer Anadili Masal Yarışması Ödülü (1999), Tömer Anadili 2000’e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), Bu Yayınevi Çocuk Mizah Öyküleri Ödülü (2001), Samim Kocagöz Öykü Birincilik Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Bu Yayınevi Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2002), Tudem Yayınevi Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2003), Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü (2004), İşçi Öyküleri Ödülü (2005), 2013’te Kosova’da Yılın Çocuk Yazarı Ödülü. Yazar, Hans Christian Andersen Ödülü’ne Türkiye’nin 2018 yılı adayı olarak gösterildi.
edebiyathaber.net (26 Aralık 2019)