Mehmet İşten’in yeni şiir kitabı Sınırda Tahterevalli raflarda

Ekim 19, 2024

Mehmet İşten’in yeni şiir kitabı Sınırda Tahterevalli raflarda

Mehmet İşten’in Sınırda Tahterevalli adlı kitabı OKB56 Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İlk şiir kitabı Taşın Fazlalığı Yoktur 2021’de Natama Yayınlarından yayımlanan şair Mehmet İşten ikinci kitabı Sınırda Tahterevalli, OKB56 Yayınlarından yayımladı.

Mehmet İşten, Çanakkale-Yenice doğumlu. Edebiyat öğretmeni olan şair halen alanıyla ilgili yayınlarda çalışıyor. 2000’lerin başından itibaren Kitap-lık, Uç, Sınırda, Kara-Mecmua, Esmer gibi çeşitli dergilerde şiirlerini ve düzyazılarını yayımlayan Mehmet İşten 20 yıl kadar şiirlerini kitaplaştırmamıştı.

2021’de yayımlanan “Taşın Fazlalığı Yoktur”da 2010-2020 arasında yazdığı şiirleri toplayan Mehmet İşten, bu kitabındaki şiirlerde uygarlık, şehir yaşamı, yabancılaşma gibi temaları işledi. Şiirlerinde imgeden kaçındığı, doğal bir konuşma diline yaklaştığı dikkati çeken şair yeni kitabı “Sınırda Tahterevalli” için “Okuyucu tarafından çok daha fazla bilinen lirik şiirlerimi ilk kitaba alamamıştım.  Bu kitapta hem onlar var hem de 2020 sonrası yazdığım şiirler. Bu açıdan şiir poetikamdaki değişimin daha net saptanabildiği bir kitap oldu.” diyor. Bu arada kitabın adının ABD-Meksika sınırında bir grup sanatçı tarafından gerçekten kurulmuş olan pembe tahterevallilere dayandığını söyleyelim.

edebiyathaber.net (19 Ekim 2024)

Yorum yapın