Metin Altıok Şiir Ödülü dün gerçekleşen törenle sahiplerini buldu

Haziran 4, 2024

Metin Altıok Şiir Ödülü dün gerçekleşen törenle sahiplerini buldu

Bu yıl on yedincisi düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü töreni, Beyoğlu Belediyesi iş birliğiyle dün Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

Bültenden

Şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok’un konuşmasıyla başlayan tören, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Kırmızı Kedi Yayınevi kurucusu Haluk Hepkon’un konuşmalarıyla devam etti.

Zeynep Altıok; yıllardır Metin Altıok Şiir Ödülü’ne ev sahipliği yaptığı için Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ve bu törenin Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda gerçekleşmesine vesile olan Beyoğlu Belediyesi’ne ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e teşekkür etti. Yaptığı konuşmada Gezi direnişini anan ve Gezi tutsaklarını selamlayan Altıok, bu törenin Beyoğlu’nda gerçekleşmesinin önemini ve kıymetini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle ödülünü teslim alamayan Selahattin Yolgiden ve bu yıl ödülün sahibi olan Şeref Bilsel, Haydar Ergülen ve Şükrü Erbaş’ın konuşmalarının ardından ödüllerini teslim aldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney yaptığı konuşmada Metin Altıok başta olmak üzere Sivas Katliamı’nda kaybettiğimiz canları anarak, 30 yıl sonra Metin Altıok Şiir Ödülü töreninin Beyoğlu’nda yapılmasından duuğu sevinci ve gururu dile getirdi.

Kırmızı Kedi Yayınevi kurucusu Haluk Hepkon, yıllardır Metin Altıok Şiir Ödülü’ne ev sahipliği yapmanın gururunu ve Metin Altıok’un eserlerini yayımlamanın önemini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle ödülünü teslim alamayan Selahattin Yolgiden’e de ödülü bu yıl verildi. Haydar Ergülen’in konuşmasından sonra ödülünü teslim alan Yolgiden, 2011 yılında yayımlanan “lacivert bir oyundu ikimiz arasında” kitabında yer alan Metin Altıok’a yazdığı şiiri okuyarak, kendisini ödüle değer gören tüm jüri üyelerine teşekkür etti.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, törende sahne alan tüm oyuncu ve sanatçıların her biri adına Tema Vakfı’na yapılan bağışların plaketlerini takdim etti.

Ödüllerin verilmesinin ardından tören, Harun Güzeloğlu’nun uyarladığı Cansu Fırıncı’nın oynadığı Metin Altıok’un bir oyunu AHKER ile devam etti.

Metin Altıok Şiir Ödülü töreni, Erdal Güney, Özge Metin ve Hüseyin Sarısaltıkoğlu’nun dinletisinin ardından son buldu.

Yorum yapın