Mezopotamya’nın saklı geçmişine ışık tutan bir polisiye

Ağustos 28, 2024

Mezopotamya’nın saklı geçmişine ışık tutan bir polisiye

Yakuphan Okut’un kaleme aldığı Eski ve Karanlık İnançların Modern Dünyayla Kesiştiği Efsanevi Bir Gerilim “Zerzevan’ın Gölgesinde- Bir Mezopotamya Polisiyesi” Destek Yayınları etiketiyle okurla buluştu. 

Tanıtım metninden

Ezoterik tandanslı bir akademisyen olan Yakuphan Okut’un kaleminden çıkan eserde yazar; okuyucularını tarih ve modern dünyanın karanlık labirentlerinde bir yolculuğa çıkarıyor. Roma İmparatorluğu’nun kriminal bakiyesinin üzerinde yükselen Zerzevan Kalesi’nin gölgelerinde geçen bu gerilim dolu hikaye, eski inançların ardına saklanan tehlikeleri ve uluslararası suç örgütlerinin acımasız dünyasını ustalıkla betimliyor.

“Zerzevan’ın Gölgesinde”; Mithra inancının acımasız kadimleri ve modern suç organizasyonları arasında kalan bir bölgenin varlık mücadelesini gözler önüne sunuyor.

“Günümüz dünyasında geçen bu etkileyici hikaye, okuru güç, inanç ve sadakatin sınandığı derin bir sorgulamanın içine çekerken; aynı zamanda siyaset, mafya ve bürokrasi ağlarının içine bir halka daha ekleyerek Gnostik karanlığın derinliklerinden yükselen çığlıklara kulak vermeye davet ediyor.”

Yakuphan Okut’un yazdığı, Diyarbakır özelinde Mezopotamya’nın saklı geçmişine ışık tutan “Zerzevan’ın Gölgesinde- Bir Mezopotamya Polisiyesi” Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı .

 

Arka Kapak Yazısı

Tanrı hatalarını düzeltmedikçe bu savaş son bulmayacak!

Eski inançların gölgesinde, modern dünyanın tehlikeli labirentlerinde bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Roma İmparatorluğu’nun kalıntıları üzerinde yükselen Zerzevan Kalesi’nin karanlık dehlizlerinde, tarihin derinliklerinden gelen bir sır yeniden canlanıyor. Mithra inancının gizli ritüelleri ve uluslararası suç örgütlerinin acımasız dünyası, Zerzevan’ın Gölgesinde romanında kesişiyor.

Kayıp bir ruh, gerçekleri yaşamaktan usanmış bir polis ve dengede durmaya çalışan kadim ırklar…

Yenilmez Güneş lejyonunun yükselişini Manden Hilali engelleyebilecek mi?

Yoksa Mezopotamya’nın makûs kaderi yeniden mi tecelli edecek?

Yakuphan Okut, geçmişin gölgeleriyle günümüzün karmaşık ilişkilerini ustalıkla harmanlayarak, okuyucuya nefes kesen bir gerilim sunuyor. Güç, inanç ve sadakatin sınandığı bu hikâye, sizi derin bir sorgulamaya davet ediyor.

 

Yazar hakkında

1984’te Diyarbakır’da doğdu. Yükseköğrenimini Avrupa ve Ortadoğu’nun çeşitli şehirlerinde Jeo Arkeoloji alanında tamamlayan yazar; yine Belgrad Üniversitesi Ortodoks Teolojisi ve Mısır El Ezher Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde akademisyenlik yaptıktan sonra ülkeye dönmüş ve çalışmalarına burada devam etmiştir. Uzmanlık alanı olan ezoterik yapılar ve okült organizmalar üzerine birçok makale ve manifestosu yayımlanmıştır. Özellikle Mezopotamya “menkullerini kıymetlendirme” adına yaptığı çalışmalar Avrupa’da ses getirmiş ve onu birçok köklü üniversitenin kürsülerinin başına getirmiştir. İbranice, Aramice, Soranice, Süryanice ve Semboliat tandanslı birçok dili bilen yazar evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorum yapın