Milliyet Sanat’ın Nisan sayısı yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündemine ışık tutan yazıları, özel röportajları ve haberleriyle Milliyet Sanat’ın Nisan 2022 sayısı çıktı! “Aydınlıkevler” oyununda sahneyi paylaşan Demet Akbağ, Salih Bademci, Sinem Ünsal ve Burak Dakak’ın Ayın Söyleşisi’ne konuk olduğu yeni sayıda 41. İstanbul Film Festivali’nin detaylarını anlatan Kerem Ayan’ın röportajı, Bill Fontana’nın Arter’de sergilenen yeni eseri “İo’nun Yeni Sesi”, yeni Placebo albümü “Never Let Me Go”nun incelemesi, PEN Şiir Ödülü’nün bu yılki sahibi Türkan İldeniz’in hayatına panoramik bir bakış ve çok daha fazlası…
Nisan 2022 sayısının kapağında Milliyet Sanat okurlarını, Yılmaz Erdoğan imzalı “Aydınlıkevler” oyunuyla 15 sene sonra sahneye dönen Demet Akbağ ile rol arkadaşları Salih Bademci, Sinem Ünsal ve Burak Dakak karşılıyor. Ayın Söyleşisi’ne konuk olan eğlenceli ekip, Serdar Biliş’in sahneye koyduğu oyunu her yönüyle Asu Maro’ya anlatıyor.
Sahne sanatları sayfalarında, Tiyatro.iN yapımı “Anne”nin oyuncuları Defne Kayalar ve Engin Hepileri ile yönetmeni Onur Ünsal’ın, DasDas Atölye’de seyirciyle buluşan “Bir İhtimal Daha Var”ın yönetmeni Barış Gönenen’in röportajları yer alıyor. Zeynep Aksoy’un, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin birer perdelik iki balesi “Yunus ‘Mânâ’” ve “Alaz ile Cemre” üzerine; Seçkin Selvi’nin ise Baba Sahne’nin, kara mizah ve politik tiyatronun özenli bir çalışmasını sunan yeni oyunu “Taxim” üzerine kaleme aldığı yazılar da okurlarla buluşuyor.
8-19 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 41. İstanbul Film Festivali’nin detaylarını Milliyet Sanat’ın yeni sayısında Festival Direktörü Kerem Ayan anlatıyor. Röportajı, 12 güne 157 seçkin film sığdıran dopdolu festival programına ve festival kapsamındaki Sergio Leone Retrospektifi’ne yakından bir bakış takip ediyor.
Derginin sinema sayfalarında Tayfun Pirselimoğlu, kendi romanından uyarladığı ve bu ay İstanbul Film Festivali’nde yarıştıktan sonra vizyona girecek distopik filmi “Kerr”i anlatıyor. Atilla Dorsay’ın Luchino Visconti imzalı “Leopar” üzerine yazısı, pandeminin gölgesinde gerçekleşen 72. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin geniş bir değerlendirmesi gibi kapsamlı içerikler de dikkat çekiyor.
Eskişehir Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) kurucusu Erol Tabanca’nın röportajıyla açılan plastik sanatlar sayfalarında, Botero’dan Turner ödüllü Antoney Gormley’e mekânın her köşesine yayılan 800’den fazla eserle devasa bir sanat galerisini andıran Swissôtel Büyük Efes; Bill Fontana’nın Arter’de sergilenen ve Boğaziçi’ni İstanbul’un sarnıçlarıyla buluşturan çalışması “İo’nun Yeni Sesi”; Akbank Sanat’ın “Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT” sergisinin küratörü Zeynep Arınç’ın söyleşisi gibi Türkiye’nin güncel sanat yaşamına dair birçok farklı içerik yer alıyor.
Milliyet Sanat Nisan 2022 sayısının müzik sayfaları, Red Hot Chili Peppers’ın 12. albümü “Unlimited Love” ve Placebo’nun 8. stüdyo albümü “Never Let Me Go”nun inceleme yazılarıyla müzikseverlerin heyecanını paylaşıyor. “İllüzyon” albümünü yayımlayan çello sanatçısı Jamal Aliyev’in röportajının, merakla beklenen konserlerin haberlerinin yer aldığı sayfalarda Egemen Limoncuoğlu’nun dünya piyasasından yeni albümleri, Naim Dilmener’in müzik gündemini değerlendirdiği yazılar da okurları bekliyor.
Yeni sayının edebiyat sayfaları Bob Dylan’ın kendi yaşam öyküsünü anlattığı “Anılar”a; Betül Dünder’in, PEN Şiir Ödülü’nün bu yılki sahibi Türkan İldeniz’in hayatını anlatan “Bendeniz Türkân İldeniz” kitabına ve Cevat Çapan’ın yeni şiirlerinden oluşan kitabı “o geniş boşlukta”ya kapsamlı bir bakış sunuyor. Sayfalarda, oyuncu Özge Özberk çocuklar için yazdığı üç öykü kitabını; Asuman Susam ile Duygu Kankaytsın ise Gülten Akın şiirini tüm yönleriyle ele aldıkları “İncelikler Tarihi” kitabını anlatıyor.
Nisan 2022 sayısı, “Fotoğraf Konuşmaları” podcast serisini hazırlayan Ahmet Sel’in röportajı ve Tülay Palaz’ın illüstrasyonuyla sona eriyor.
Bilgi için: milliyetsanat.com
instagram.com/milliyet_sanat
twitter.com/milliyet_sanat
edebiyathaber.net (4 Nisan 2022)