“Moda Psikolojisi” Destek Yayınları etiketiyle tüm kitabevlerinde

Ağustos 22, 2024

“Moda Psikolojisi” Destek Yayınları etiketiyle tüm kitabevlerinde

Mutlu Barış’ın Moda Psikolojisi Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Baştan çıkarmak için giyiniriz, daha iyi görünmek için giyiniriz; daha genç, daha ince, daha zengin ve daha çekici görünmek için giyiniriz ama aynı zamanda ikna etmek, ilgiyi dağıtmak, kendimizi korumak ya da bir kusurumuzu örtmeye çalışmak için de giyiniriz.

“Moda Psikolojisi”; giyinme tarzımızın bizimle ilgili hem kendi düşüncelerimiz hem de başkalarının düşünceleri üzerindeki etkisini yabana atmamamız gerektiğini söylerken aynı zamanda ne giyeceğimize karar vermenin sosyal, kişisel, içgüdüsel sayısız etmene dayandığını açıklar.

Psikolog Mutlu Barış, moda ve psikoloji arasındaki derin bağlantıya, kendimize dair algımızın ve ruh halimizin belirlenmesinde kıyafetlerimizin önemine vurgu yaparken aynı zamanda tüm bunların nasıl bağımlılık yapabileceğine ve seçimlerimizin kaderimizi nasıl değiştirebileceğine de dikkat çekiyor.

Psikolog Mutlu Barış’ın giydikleriniz aracılığıyla, kim olduğunuzu mümkün olan en iyi şekilde ifade edebileceğinizi öğretecek rehber niteliğindeki eseri “Moda Psikolojisi” Destek Yayınları etiketiyle tüm kitabevlerinde.

Arka Kapak Yazısı:

Türkiye’nin ilk moda psikoloğu Mutlu Barış, yine Türkiye’de yazılmış kurgu olmayan, ilk Moda Psikolojisi kitabına imzasını atıyor ve insan-kıyafet ilişkisini, giyim ve ruh hali arasındaki ilişkiyi, giyim terapisini ve kıyafetlerin üzerimizdeki gücünü okurlarına sunuyor.

Mutlu Barış, İtalya’da moda eğitimi almış bir psikolog ve terapisttir. İlk kitabı “Giyim Terapisti” bir moda psikoloğunun hikayesini anlatıyordu ve bir moda psikoloğunun yaptığı işe dair bir içgörü sunuyordu. İkinci kitabı ise, kıyafetlerin gücü, giyim terapisi ve gardrobunuzun size anlattıkları gibi konuları ele alan, moda psikolojisine bir giriş niteliğinde. Eğlenceli, ilgi çekici ve okumaya değer bir kitap. Sayfalarını açın ve Uzman Mutlu Barış’ın ellerinden, moda psikolojisi dünyasına adım atın.Prof. Jamie Hacker Hughes

İngiliz Psikoloji Derneği Eski Başkanı

“Farkındalık kavramının özellikle vurgulandığı bu zaman diliminde, giyim aracılığıyla dış dünyaya yansıtılan kimlik ile iç dünyalarımızda olup bitenler arasındaki bağı inceleyen, bilimsel verilerle desteklenmiş bir eser. İçine moda psikolojisi bağlamında, tüketici davranışlarını yordama, öz-şefkat, farkındalık, bağ kurma gibi kavramlar abartılmadan entegre edilmiş. Konuya ilgi duyanlar için rehber niteliğinde bir eser. Yolu açık olsun”

Prof. Dr. Mehmet Sungur

Uluslararası Kognitif Terapiler Birliği Başkanı

Yazar Hakkında:

 Mutlu Barış psikolog, aile danışmanı, EMDR Europe akredite travma terapisti, rüya analisti, art terapist ve moda psikoloğudur. On yıllık hastane deneyiminin ardından, 2013 yılında Bodrum’da kurduğu ofisinde, danışanlarına hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca yurtiçinde ve yurtdışında kurumlara yönelik eğitimler vermekte, danışmanlıklar ve bireysel seanslar yapmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Psikoloji Bölümü mezunudur. İtalya’da Pegaso Üniversitesi’nde moda konusunda yüksek lisans yaparak uzmanlık konularına moda ve giyim terapisini de eklemiştir. Mutlu Barış Türkiye’nin Moda Psikolojisi alanında yazdığı ilk romanından sonra (Giyim Terapisi-Destek Yayınları, 2024) kaleme aldığı bu ikinci kitabında, dünyada yapılan bilimsel araştırmaların ve bizzat kendi terapi odası deneyimlerinin ışığında insan ve kıyafet ilişkisini, giyim ve ruh hali arasındaki ilişkiyi, giyim terapisini ve kıyafetlerin üzerimizdeki gücünü okurlarına sunuyor. Mutlu Barış, Türk Psikologlar Derneği ve EMDR Derneği üyesidir.

edebiyathaber.net (22 Ağustos 2024)

Yorum yapın