MUBI’nin eylül seçkisi belli oldu

Ağustos 30, 2024

MUBI’nin eylül seçkisi belli oldu

MUBİ’nin eylül seçkisi belli oldu. Tarsem’in büyüleyici masalı DÜŞÜŞ, Çiğdem Sezgin’den çok katmanlı bir kadın hikayesi SUNA, hiçbir yerde yayınlanmamış SÜKUT ALTINDIR’ın dahil olduğu sekiz filmlik Tayfun Pirselimoğlu Retrospektifi, Toronto Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü ile dönen SEAGRASS, Atıf Yılmaz ve Ümit Ünal imzalı HAYALLERİM, AŞKIM VE SEN, Ramazan Kılıç’ın bol ödüllü kısa filmi TARİHTE YAŞANMAMIŞ OLAYLAR ve çok daha fazlası sinemaseverlerin ilgisini bekliyor.

SEAGRASS
(Meredith Hama-Brown, 2023)

Kişisel temaları kurgusal bir mercekten ele alan senarist-yönetmen Meredith Hama-Brown’ın Toronto Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü’yle dönen çıkış filmi, evlilik ve ebeveynliğin karmaşık dinamiklerini ve ailelerin nesilden nesile aktardığı hataları derinlemesine ele alan etkileyici bir dram.

TARİHTE YAŞANMAMIŞ OLAYLAR

(Ramazan Kılıç, 2023)

Ramazan Kılıç’ın yurtiçi ve yurtdışı birçok festivalden ödülle dönen kısa filmi, baskılar ve yasaklarla dolu yetişkin dünyasında neşesini ve yaratıcılığını yitirmeyen çocukların umutlu hikayesini anlatıyor.

İHTİYAR DELİKANLI / OLDBOY

(Park Chan-wook, 2003)

2000’lere damga vurmuş filmler arasında yer alan bu klasik, 2004’te Cannes’da Büyük Ödül kazandı. Güney Koreli usta sinemacı Park Chan-wook’un dünya çapında ün kazanmasını sağlayan İHTİYAR DELİKANLI, izleyenin ömrü boyunca unutamayacağı bir intikam hikayesi anlatıyor.

HAYALLERİM, AŞKIM VE SEN

(Atıf Yılmaz, 1987)

HAYALLERİM, AŞKIM VE SEN, unutulmaya yüz tutmuş bir dönemin büyüsünü Atıf Yılmaz’a özgü bir zarafet ve kırılganlıkla ele alıyor. Ümit Ünal’ın birbirinden ince nüanslarla dolu senaryosu ve Türkan Şoray’ın üç ayrı karakterde sergilediği olağanüstü performansla öne çıkan film, sinemamızda özel bir yere sahip.

(Tayfun Pirselimoğlu, 2002)

İlk kez MUBI’de geniş kitlelerle buluşacak bu kısa film, Cezmi Baskın’ın canlandırdığı bir berberin hikayesi üzerinden, gerçek ve yalan kavramlarını inceliyor. Toplamda sekiz film içeren “Dünyanın Sonu: Bir Tayfun Pirselimoğlu Retrospektifi” eylül ayında MUBI’de.

SÜKUT ALTINDIR

CAHİDE DEVEKUŞU’NUN AÇIK EVLİLİĞİ

(Ali Kemal Güven, 2005)

Ali Kemal Güven’in başrollerini Meral Çetinkaya ve Sezai Aydın’ın paylaştığı bu şaşırtıcı filmi, sıradışı bir sorunun peşine düşüyor: Son derece şık, 70 yaşında bir kadın kocasından açık evlilik talep ederse ne olur?

ÖZEL BİR GÜN / UNA GIORNATA PARTICOLARE

(Ettore Scola, 1977)

Sophia Loren ve Marcello Mastroianni’nin benzersiz performanslarıyla hayat bulan bu dram, Mussolini’nin Hitler’i Roma’da ağırladığı gün, bir apartman dairesinde geçen sürpriz bir dostluğu anlatıyor. Ettore Scola, faşizmin gölgesinde birbirine sığınan iki insanın çaresizliğini ustalıkla resmediyor.

İLK FİLMİM / MY FIRST FILM

(Zia Anger, 2024)

Yönetmen Zia Anger’ın gerçek hikayesine dayanan İLK FİLMİM, geçmiş ile geleceği iç içe geçirerek bir sanatçının üretim, kendini keşfetme ve yeniden doğuş yolculuğunu resmediyor.

edebiyathaber.net (30 Ağustos 2024)

Yorum yapın