Mundi Çocuk etiketiyle yayımlanan Prof. Dr. Selçuk Şirin Bebek Kitaplığı’nın lansmanı yapıldı

Ağustos 30, 2024

Mundi Çocuk etiketiyle yayımlanan Prof. Dr. Selçuk Şirin Bebek Kitaplığı’nın lansmanı yapıldı

Eğitim üzerine yaptığı çalışmalarla uluslararası alanda saygınlık kazanan Prof. Dr. Selçuk Şirin’in 0-36 ay için özel olarak kaleme aldığı, altı kitaptan oluşan Prof. Dr. Selçuk Şirin Bebek Kitaplığı’nın lansmanı Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bebeklerin motor ve dil becerilerini geliştirmesinin yanı sıra zengin görselleriyle ilk okuma deneyimini eğlenceli kılacak kitap, büyük bir ilgiyle karşılandı. Simge Fıstıkoğlu Tavukçuoğlu moderatörlüğünde keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Selçuk Şirin, altı farklı sanatçıyla aylarca süren çalışmalar sonucu okurla buluşan seri hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Eğitim alanındaki çalışmalarıyla dünyaca tanınan Prof. Dr. Selçuk Şirin’in, Mundi Çocuk için özel hazırladığı Prof. Dr. Selçuk Şirin Bebek Kitaplığı’nın lansmanı Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center ev sahipliğinde gerçekleşti. Selçuk Şirin, Simge Fıstıkoğlu Tavukçuoğlu moderatörlüğünde yürütülen söyleşide, miniklerin keyifli bir dünyaya adım atmalarına yardımcı olacak seri hakkında merak edilenleri okurlarıyla paylaştı.

0-36 ay bebeklerin motor ve dil becerilerinin gelişimine katkı sunacak seride Birinci Kitabım, En Sevdiğim Arkadaşım, Beni Bul!, Ben Neredeyim?, Yağmur Damlası ve Benim İlk Sözlüğüm adlı kitaplar yer alıyor. İnteraktif bir oyun alanı sunan bu kitaplar sayesinde minikler, hayvanları yakından tanıyacak, şehirleri ve günlük kelimeleri öğrenecekler. Altı farklı sanatçıyla aylarca süren çalışmalar sonucu ortaya çıkan Prof. Dr. Selçuk Şirin Bebek Kitaplığı hem bilimsel hem görsel hem de kültürel açıdan benzeri olmayan bir koleksiyon.

Sosyal ve duygusal gelişimin temeli

Türkiye’de doğan her bebeğin bir kitaplığı olsun diye 1 Milyon Kitap Projesi’ni başlatarak ülkemizde bebek kitaplığı geleneğinin oluşmasında öncü bir rol oynayan Prof. Dr. Şirin, Mundi Çocuk’la yeni bir yolculuğa çıkıyor. İnsan beyninin gelişiminin yüzde 90’ının ilk üç yılda tamamlandığını hatırlatan Şirin, Bebek Kitaplığı’nın önemini şöyle anlatıyor: 

“Sosyal ve duygusal gelişimin temeli kabul edilen güvenli bağlanmanın temeli de bu kritik dönemde atılır. Bebek kitapları bu kritik dönemde hem zihinsel gelişimi hem de güvenli bağlanmayı destekleyen en güçlü araçlardır. Erken yaşta kitaplarla tanışan bebekler dilsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerinde önemli ilerlemeler kaydederler. Bu bebekler, okula başladıklarında hem kendilerini çok daha iyi ifade eder hem de öğretmenlerin yönergelerini çok iyi anlar. Öyle olduğu için tüm gelişmiş ülkelerde bebekler daha doğmadan onların kitaplığı kurulur. Bebek kitaplığı, bebekle büyür. Kitapçıların en geniş alanı bebek ve çocuk kitaplarına ayrılır.” 

Ayırt edici bilimsel çerçeve, zengin görsel içerik ve yerel değerler

Selçuk Şirin’in Mundi Çocuk için hazırladığı kitaplar bilimsel çerçeve, görsel zenginlik ve kültürel değerler itibarıyla piyasada yer alan diğer kitaplardan ayrılıyor. Seride yer alan kitaplar doğumdan 3 yaşına kadar olan dönemdeki gelişim aşamaları dikkate alınarak hazırlandı. Örneğin, Birinci Kitabım yeni doğanlar siyah beyaz ve az da olsa kırmızı rengini gördüğü için o renkleri temel alarak tasarlandı. Sonraki kitaplarda renkler ve görsel detaylar çocukların gelişimine eşlik edecek şekilde zenginleştirildi. 

Bebekler kitaplarla bağı görsel içerik üzerinden kurduğu için Prof. Dr. Selçuk Şirin Bebek Kitaplığı’nın hazırlanmasında görsel boyuta büyük önem verildi ve her kitap Nilüfer Tabak, İlinay Özdem, Cansu Dinç, Merve Tan, Deniz O. İlhan ve Serap Deliorman olmak üzere altı farklı sanatçıyla aylarca süren çalışmalar sonucu tasarlandı. 

Ayrıca Prof. Dr. Selçuk Şirin Bebek Kitaplığı, çoğu yabancı yayınlardan çevrilen bebek kitaplarının aksine kültürel değerlere uygun şekilde, yaşadığımız coğrafyadan seçilerek hazırlandı. 

Prof. Dr. Selçuk Şirin’in uzmanlığı ve sevgisiyle hazırlanan, bilişsel ve duygusal gelişimi önceleyen bu özel seri, meraklı miniklerin keyifli bir dünyaya adım atmalarına yardımcı olacak.

edebiyathaber.net (30 Ağustos 2024)

Yorum yapın