Murat Gülsoy ile Yaratıcı Yazarlık

Kasım 14, 2017

Murat Gülsoy ile Yaratıcı Yazarlık

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Yaratıcı Yazarlık Eğitim Programı’’ yazar, akademisyen Murat Gülsoy’un yönetiminde 29 Kasım’da başlıyor.

Katılımcılara kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmek, içgörü kazanmak, temel yazım ve kurmaca teknikleri hakkında bilgi düzeylerini yükseltmek ve edebiyatla dopdolu zaman geçirmelerini sağlamak için tasarlanan Yaratıcı Yazarlık Eğitim Programı, uygulamalı bir seminer dizisi olarak kurgulandı.

Programda kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular, Franz Kafka, Umberto Eco, J.L. Borges, Yusuf Atılgan, Tomris Uyar, Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpınar, Leyla Erbil, Vüsat O. Bener, Ayfer Tunç gibi yetkin örnekler üzerinde tartışılacak. Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacak.

Program katılımcılara kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermeyi ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Atölye süresince katılımcılara yazdıkları öyküleri tartışma, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirme fırsatı sunuluyor.

Eğitim programı, öykü ve roman yazmak isteyen herkesin katılımına açık.
Çarşamba sınıfı: 29 Kasım 2017 (19:30-22:00)
Cumartesi sınıfı: 2 Aralık 2017 (10:30-13:00)
Süre: 10 hafta (25 saat)
Ücret: 1550TL (KDV dahil)
Boğaziçi Üniversitesi mensubu, mezunu ve öğrencilerine %10 indirim.

Kayıt ve detaylı bilgi:
Zübeyde Karaman
BÜYEM Eğitim Sorumlusu
E-posta: [email protected]
Telefon: (0212) 257 31 27-28, (0212) 359 47 45

edebiyathaber.net (14 Kasım 2017)

Yorum yapın