Mutlu olmanın 201 yolu bu kitapta

Mayıs 25, 2017

Mutlu olmanın 201 yolu bu kitapta

Psikoloji_KapakDr. Fredrike Bannink’in “201 Pozitif Psikoloji Uygulaması” adlı kitabı, Esra Kökkılıç çevirisiyle Üsküdar Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“201 Pozitif Psikoloji Uygulaması” isimli kitap, iyimser olma, farkındalık, güzel bir gelecek hayal etme, zamana değer verme, hedef belirleme, hayatın anlamını bulma, güçlü özelliklerini keşfetme gibi yöntemleri uygulamalı olarak anlatıyor. Hollandalı Klinik Psikolog ve Uyuşmazlık Çözümü Uzmanı Dr. Fredrike Bannink, huzurlu ve mutlu yaşamın sırlarını okuyucularla paylaşıyor.

Son yıllarda önemi giderek daha çok anlaşılan “pozitif psikoloji” bireylerin olumsuz, eksik ve sorunlu yönlerinden çok olumlu özelliklerine, güçlü yanlarına ve erdemlerine odaklanan bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor. Üsküdar Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan “201 Pozitif Psikoloji Uygulamaları– Bireyler ve Toplumlarda İyi Oluşu Geliştirmek İçin” isimli kitap pozitif psikoloji uygulamalarından örnekler sunuyor.

Hollandalı Klinik Psikolog ve Uyuşmazlık Çözümü Uzmanı Dr. Fredrike Bannink tarafından kaleme alınan kitap, hayatta karşılaştığımız zorluklarla başa çıkabilmenin en iyi yollarını göstermede rehberlik yapıyor. Kitapta tavsiye edilen egzersizlerle her gün hayatımızda olan ama sıradanlıktan dolayı artık farkına varamadığımız faydalara dikkat çekiliyor.

İnsan ömrünün, zamanla sınırlı değerli bir sermaye olduğunu hatırlatan kitap, maksimum fayda sağlama ve yaşamı mutlu geçirmenin yollarını anlatıyor. Etrafımızdakiler için hissettiğimiz olumlu duyguları derinlemesine düşünerek, en yakınımızdan başlayarak en uzakta bulunan canlılara kadar şefkati yaymanın mutluluğu öğretiliyor.

Dr. Fredrike Bannink, bizim kültürümüzde de olan merhamet, şefkat, hüsnü zan gibi kavramların güncel hayatta pratik uygulamalarına dair metotları tespit edip okuyucusuna sunuyor. Böylece teoride kalan kavramların hayata indirgenebileceğini gösteriyor.

İnsan hayatındaki güzellikleri artırmak ve hayata anlam katmak için insanın yapısına (fıtratına) doğru yatırımı yapma, güzel ahlakı davranışlara oturtma ve davranışlarda refleks haline getirebilmenin yöntemlerini öğretiyor.

Başkalarını mutlu ederek insanın kendisini mutlu etmenin yollarını gösteren yazar, şükran duymaya sebep olan insanın gördükleri, duydukları, hissettikleri, kokladıkları ve tattıkları araçların farkına varma yollarını gösteriyor.

İyimser olma, farkındalık, güzel bir gelecek hayal etme, zamana değer verme, hedef belirleme, hayatın anlamını bulma, güçlü özelliklerini keşfetme gibi yöntemleri gündeme getiren kitap huzurlu ve mutlu yaşamın sırlarını okuyucularla paylaşıyor.

Üsküdar Üniversitesi Yayınlarının 6’ıncı çalışması olan kitap Esra Kökkılıç tarafından Türkçe’ye çevrildi. Kitabın editörlüğünü Fatma Özten yaptı. Kapak-İç Tasarımı Muhammet Uzun’a ait kitap, raflardaki yerini aldı.

edebiyathaber.net (25 Mayıs 2017)

Yorum yapın