Nesrin Baytok’un son romanı yakında raflarda

Ekim 22, 2024

Nesrin Baytok’un son romanı yakında raflarda

Yeni baskısı kısa süre önce Türkiye’nin dijital platformu Kitap Cumhuriyeti tarafından yapılan Demir Taht adlı romanıyla tanınan Nesrin Baytok’un Gümüş Tablet adlı yeni romanı 25 Ekim’de Karina Yayınları tarafından yayımlanıyor. Yazar, kitabını 3 Kasım’da İstanbul Kitap Fuarı’nda imzalayacak.

Tanıtım bülteninden:

Nefertari gelen haberciyi yanına istedi. Planların neden değiştiğini, majestenin kendisini neden Teb’e çağırdığını merak etmişti. Haberci kraliçenin huzuruna girer girmez yere kapaklanarak saygılarını sundu. Nefertari’nin işaretiyle adam dizlerinin üzerinde doğruldu, kraliçenin nedimesinin sorularını yanıtlamaya başladı.

– Söyle bakalım, Teb’den ne haberler getirdin?

– Hanımefendim, başkâtibimin söylediğine göre majestemiz Opet bayramına kadar Teb’de kalacak. Kraliçemizi de yanına bekliyor.

– Peki majestemiz neden karar değiştirdi?

– Efendim, Hatti ülkesinde bir saray darbesinden bahsediliyor. Kral devrilmiş, yeni kral başa geçmiş. Majeste güneye gitmekten vazgeçip Teb’de kaldı. Kraliçemizin gemisini hazırlattık, Meydum’da hareket için bekliyor.

Kadeş Antlaşması, Hitit Kralı Hattuşili ve Mısır Firavunu Ramses arasında imzalanmış bir barış antlaşmasıdır. Antlaşma metni Hattuşa’da gümüş bir tablete yazılmış, Mısır’a gönderilmiştir. 

edebiyathaber.net (22 Ekim 2024)

Yorum yapın