Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ilk Rus yazar İvan Bunin’in tek romanı Arsenyev’in Yaşamı raflarda

Ağustos 15, 2024

Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ilk Rus yazar İvan Bunin’in tek romanı Arsenyev’in Yaşamı raflarda

İvan Bunin’in Arsenyev’in Yaşamı Can Yayınları tarafından Uğur Böke çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

1933 yılında Nobel Edebiyatı Ödülü’nü kazanan ilk Rus yazar İvan Bunin’in, devrim öncesi Rusya’sının atmosferini güçlü bir şekilde yansıttığı eseri Arsenyev’in Yaşamı, Can Yayınları etiketiyle raflarda!

Bunin, otobiyografik unsurlar barındıran kitabında, Arsenyev’in kadınlarla ilişkilerini, anlam ve tatmin bulma mücadelesini ve nihayetinde insan varoluşunun bencil, değişken doğasını farkına varışını ele alıyor.

Birçok Rus yazar gibi devrimden sonra sürgün hayatı yaşamış ve anavatanına bir daha hiç dönmemiş olan, 1933’teyse Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ilk Rus yazar İvan Bunin’in tek romanı, Arsenyev’in Yaşamı, Can Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.

Kimi ve neyi seversek sevelim bu aşkın içinde sevdiğini sonsuza kadar yitirme korkusunun verdiği bir acı vardır.

Rus bozkırlarında kaygısız geçen çocukluk yılları, Arsenyev’in çocukluk dünyasını şiddetle istila eden ölüm, ergenliğin ilk kıpırtıları, ilk aşk…

Devrim öncesi Rusya’sında geçen bu hikâye, Arsenyev’in kadınlarla ilişkilerini, anlam ve tatmin bulma mücadelesini ve nihayetinde insan varoluşunun bencil, değişken doğasının farkına varışını ele alıyor.

“Herkes Arsenyev’in Yaşamı’nı benim hayatım olarak okuma eğiliminde. Halbuki öyle değil. Gerçeklik, hakkında doğrudan yazamayacağım bir şey.”

İvan Bunin

edebiyathaber.net (15 Ağustos 2024)

Yorum yapın