Notos’un kapak konusu Taksim-Gezi Direnişi

Temmuz 30, 2013

Notos’un kapak konusu Taksim-Gezi Direnişi

Notos’un Ağustos-Eylül, 41. sayısının kapak konusu Taksim-Gezi Direnişi başlığını taşıyor.

Notos, bir edebiyat kültür dergisi oluşunun, onun Taksim-Gezi Direnişi’nin uzağında kalmasına neden olamayacağını belirtiyor. Dosyanın girişinde, Geçen iki ay boyunca Direniş günlerindeydik, deniyor. Aklımızla, bilincimizle, düşüncelerimizle, vicdanımızla. Tarihsel bir dönüm noktasını, nitelikli bir dosyayla saptamaya çalışıyor Notos. Dosyanın yazarları: Tanıl Bora, Foti Benlisoy, Semih Gümüş, Canan Kaya, Ahmet Ümit, Burhan Sönmez, Faruk Duman, A. Ömer Türkeş, Ömer Kanıpak, Pınar Öğünç, Metin Yeğin. Taksim-Gezi Direnişi dosyası Seda Mit’in resimleri ve Cüneyt Çelik ile Muhsin Akgün’ün fotoğraflarıyla bir arşiv niteliğinde tamamlanıyor.

Notos’un bu sayısında İrem Çağıl ve Drago Jančar ile yapılmış iki söyleşi yer alıyor. Sinek Sekiz Yayınevi’nin kurucusu ve yayın yönetmeni İrem Çağıl ile butik yayıncılık, şehirdekiler için sürdürülebilir yaşam pratikleri, Taksim-Gezi Direnişi ekseninde yapılan söyleşi okunmayı hak ediyor. Orta Avrupa edebiyatının önde gelen yazarlarından Drago Jančar’ın Türkçede Joyce’un Öğrencisi ve Kuzey Işıkları kitapları yayımlandı. İyi bir yazarı yakından tanımak için…

Ece Ayhan dendiğinde akla ilk gelen elbette “şiirleri” ve “şair yönü”nün yanında 1950’li yılların ikinci yarısında yayımlanmış beş öyküsü de es geçilir belki de. Notos’un bu sayısında Ece Ayhan’ın daha önce yayımlanmamış iki öyküsüne yer veriliyor: “Dışarsı ve İçersi” ile “Büyük Şehre Giden Adam”.

Faruk Ulay, nedenleriyle birlikte, okurların ve yeni yazar adaylarının okumasını gerekli gördüğü kitapları, Semra Topal da en çok etkilendiği yazarı Notos’a anlatıyor.

edebiyathaber.net (30 Temmuz 2013)

Yorum yapın