Novelius Edebiyat bir öykü seçkisi oluşturdu: “İlkyazdan Düşenler”

Temmuz 2, 2024

Novelius Edebiyat bir öykü seçkisi oluşturdu: “İlkyazdan Düşenler”

Mehmet Bahçeci’nin derlediği öykü kitabı İlkyazdan Düşenler, Romanoku Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Novelius Edebiyat platformunun kurucusu, yazar Mehmet Bahçeci’nin derlediği “İlkyazdan Düşenler” yirmi yazardan yirmi öyküyü bir araya getiriyor. Nihan Aydar’ın editörlük görevini üstlendiği ve “romanoku yayınları”nın yayımladığı kitabın kapak tasarımında yine Gökhan Başpınar imzası dikkat çekiyor.

Acıdan sevince, aşktan ölüme uzanan birçok farklı temanın işlendiği öyküleri kaleme alan yirmi yazar şu isimlerden oluşuyor: Recep Kayalı, Erdinç Gültekin, Ümit Yaban, Uğur Karabürk, Mehmet Bahçeci, Semih Sözen, Arzu Anlar Saraç, Elmas Tunç, Kübra Öznur Çelik, Burak Akbaş, Onurcan Irmak, Uğur Ünen, Nevin Ulusoy, Üzeyir Karahasanoğlu, Turgay Çumak, Emre Bozkuş, Ruhşen Doğan Nar, Rabia Coşgun, Yakup Özdemir, Ahmet Furkan Demir.

ARKA KAPAKTAN:

Okuyan, düşünen, yazan insanların dijital dünyadaki uğrak noktası hâline gelen Novelius Edebiyat şimdi de ilk öykü seçkisiyle yola çıkmanın heyecanını yaşıyor.

İlkyazdan Düşenler yirmi yazarın aşktan ölüme, öfkeden özleme, mizahtan hüzne uzanan yirmi öyküsüyle tıpkı ilkyaz gibi esiyor, serinletiyor, yakıyor, ferahlatıyor…

Kadim coğrafyamızın acılarını, sevinçlerini, coşkusunu incelikli kalemlerinin süzgecinden geçiren yazarlarımız, okurlarını yaşama, umuda ve ilkyazın tüm renklerine sarılmaya davet ediyor.

Derleyen:

Mehmet BAHÇECİ, eğitimci bir ailenin ikinci çocuğu olarak 1980 yılında Sinop’ta dünyaya geldi. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra yerleştiği İstanbul’da insan kaynakları profesyoneli olarak çalışmaktadır. İnceleme, röportaj ve öykü türlerindeki çalışmaları çeşitli dergi ve edebiyat platformlarında yayımlandı. Ocak 2022’de dijital yayıncılık yapan Novelius Edebiyat platformunu kurdu. Modern Bildungsroman olarak da nitelenen ilk romanı İçimdeki Yangın Şubat 2023’te yayımlandı. Novelius Edebiyat Öykü Seçkisi: İlkyazdan Düşenler, derleyiciliğini üstlendiği ilk öykü seçkisidir.

edebiyathaber.net (2 Temmuz 2024)

Yorum yapın