İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinden bir grubun imece usulü geliştirdikleri projeyle, Halkalı Söğütlüçeşme İlkokulu yepyeni bir kütüphane kazandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Zihinsel Engelliler Öğretmenliği öğrencilerinden oluşan 30 kişilik bir grup öğrencinin çabaları, Halkalı’nın Söğütlüçeşme mahallesindeki öğrencilerin kaderini değiştirecek. Üniversiteden hocaları Devran Korkmaz’ın bir sınav görevi için bulunduğu Söğütlüçeşme İlkokulu’nun şartlarını öğrenen öğrenciler kolları sıvayarak, okula sıfırdan yepyeni bir kütüphane kazandırdılar.
Bilgisayarlar İstanbul Aydın Üniversitesi’nden
Projeyle ilgili konuşan İAÜ Eğitim Fakültesi 3’üncü Sınıf öğrencisi Sibel Çalışkan, “Devran hocamız bir sınav görevi vesilesiyle bu okulda bulunuyor ve okulun şartlarına bizzat tanıklık ediyor. Aynı zamanda okulun idareci ve öğretmenlerinin çabalarını da görüyor. Bunu bizlere anlatınca biz de bu okul için bir şeyler yapmak ihtiyacı hissettik ve okula modern bir kütüphane kurmaya karar verdik. Bu noktadan itibaren de çalışmalara başladık. Okulumuzda afişler astık, el ilanları dağıttık. Hatta hocalarımıza da, derslerinde paylaşmak üzere bu el ilanlarından verdik. Şu an topladığımız kitap sayısı 1500’ü geçti. Ayrıca kırtasiye malzemeleri de topluyoruz. Okulumuz İstanbul Aydın Üniversitesi de, verdiğimiz dilekçe doğrultusunda üç adet bilgisayar hediye etti. Bu bilgisayarların kurulumu da tamamlandı. Tek eksiğimiz olarak ise kütüphane mobilyası olarak kullanabileceğimiz masa ve sandalyeler kaldı.” dedi.
“Mağduriyet sadece Doğu’da değil”
Halkalı Söğütlüçeşme bölgesinin son derece zor şartlarda yaşanan bir bölge olduğunun altını çizen Çalışkan, “Öğretmenlerin tayini bu semte ‘şark görevi’ olarak yapılıyor. Mahrumiyet dendiğinde hep Doğu ve Güneydoğu Anadolu akla geliyor. Ancak İstanbul’un hiç akla gelmedik bölgelerinde daha büyük mağduriyet yaşanan bölgeler de var. Yardımsever insanlarımızın bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. Okul kütüphanesi için kitap ve kırtasiye malzemesi bağışlarını kabul etmeye devam ettiklerini ifade eden Çalışkan, “Kitap bağışlamak isteyenler direkt olarak bana ulaşabilir, ya da kitaplarını İstanbul Aydın Üniversitesi N Blok Sekreterliği’ne kargolayabilirler” diye konuştu.
Devamı gelecek mi?
Herhangi bir dernek veya öğrenci kulübü çatısı altında bulunmadıklarının altını çizen Çalışkan, “Bu tip çalışmalara devam etmeyi şahsen ben çok isterim. Zira hepimiz öğretmen adayıyız. Bu tip duyarlılık gerektiren işlerin içinde olmamız, hem kendimizin, hem de ülkemizin geleceği açısından çok önemli” diyerek sözlerini noktaladı.
edebiyathaber.net (26 Mayıs 2017)